Za mladolik ten bez bora pojedite ovo voće svaki dan

Dokazalo istraživanje

by | 10 kolovoza, 2022
Najbolje voće za kožu

Kaže se da jedna jabuka na dan tjera doktora iz kuće van, ali u well-being krugovima, avokado je taj koji se nalazi na samom vrhu beauty jelovnika. Ne samo da poboljšava cjelokupno zdravlje, već prema istraživanjima može pomladiti izgled kože.

Avokado je prepun zdravih masnih kiselina (oleinska kiselina, omega-3 i mononezasićene masnoće) i antioksidanasa, poput vitamina A, C, E, K, B i folata. Zahvaljujući ovoj fantastičnoj kombinaciji nutritivnih tvari, logično je da konzumacija avokada može njegovati našu kožu iznutra prema van.

U istraživanju iz 2022. objavljenom u stručnom časopisu Journal of Cosmetic Dermatology, istraživači su željeli otkriti može li konzumacija jednog avokada na dan tijekom osam tjedana pomladiti izgled kože. Nakon osam tjedana, sudionici su primijetili da je njihova koža čvršća i elastičnija, osobito na čelu i ispod očiju.

Želite li vi iskušati pomlađujući efekt avokada, ovo supervoće možete servirati s jogurtom za doručak ili kao hladnu salatu s rajčicom za ručak. A osim mladolikog izgleda, jeste li znali da vam avokado može pomoći izgubiti centimetre u struku, o čemu smo pisali ovdje.

 

Foto: Pexels/Roman Odintsov