Zašto je ples jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za sebe i svoje mentalno zdravlje?

Tina, Gabriela i Paula otkrivaju zašto vole ples

by | 29 travnja, 2021

Ples je savršen mehanizam za održavanje tjelesne i mentalne forme. Ako ga spojite sa zdravom prehranom i zdravim načinom života te pravilnim self-care ritualima, ne samo da ćete se osjećati bolje i poletnije nego ćete izgledati kao najbolja verzija sebe. Danas je Svjetski dan plesa, stoga ga obilježite u dobrom ritmu.

Melvita je kreirala organsku kolekciju za učvršćivanje tijela L’Or Rose koja promiče zdrav način života i brigu o sebi svih 365 dana u godini. Obogaćena je ružičastim i crnim paprom za dodatni učinak zaglađivanja kože. Uz redovitu upotrebu i tjelesnu aktivnost pozdravite se s celulitom. Njegujuće formule s inovativnim kronobiološkim djelovanjem pomažu u sagorijevanju masnih stanica tijekom dana te sprječavaju njihovo nakupljanje tijekom noći, čak i na najkritičnijim dijelovima tijela.

Zato je dobra ideja u svakodnevne rituale uvrstiti ples, namazati se mirisnim pilinzima, balzamima i uljima te stvoriti svoj mali svijet užitka. Pravo je vrijeme da s dobrim odlukama počnete već danas.

U svemu nađite nešto zabavno…

Pandemija virusa COVID-19 utjecala je na navike, način života, ali i na dobro raspoloženje te mentalno zdravlje. Sigurno vam je potrebno nešto što bi vas oraspoložilo, protreslo i zabavilo.

Naime, sve je više dokaza koji sugeriraju da je ples dobar i za mentalno zdravlje ljudi, a kretanje uz omiljenu glazbu definitivno vas može učiniti sretnijima. Još kad nakon plesnih pokreta uočite i promjene na svom tijelu, to će biti dodatni motivator da nastavite s ovom aktivnošću i učinite nešto dobro za sebe. Spojite ples s L’Or Rose anticelulitnom kolekcijom iz Melvite kao što su to učinile vrhunske, profesionalne plesačice – Tina Walme, Gabriela Pilić i Paula Jeričević.

Djevojke su podijelile s nama svoje razloge zašto vole ples i zašto je dobro slijediti njihov primjer.

TINA: “Volim ples jer oblikuje tijelo, ublažava stres i povećava izdržljivost, a izvrstan je i za mentalno i emocionalno zdravlje. Ples omogućava ljudima da nadmaše vlastita očekivanja i pomaže im da otkriju nove stvari o sebi.”

GABRIELA: “Volim ples jer najbolje mogu izraziti svoje emocije kroz pokret i glazbu.”

PAULA: “Volim ples jer ples je za mene sreća, ispušni ventil, terapija, posao i hobi. Ako stavimo na stranu nastupe i natjecanja, nema bolje terapije za dušu nego pustiti si doma glazbu na najglasnije i plesati dok se ne umoriš.”

Zaplešimo!

Više informacija potražite na društvenim profilima – Instagram @melvita_hr i Facebook @MelvitaHR te webshopu www.melvita.hr.

Tagovi: