Zašto je aloe vera dobra za kožu

by | 23 siječnja, 2013

Aloe vera je bilja koja ima bezbroj učinkovitih svojstava za vašu kožu i kosu, što je čini jednim od najpopularnijih kozmetičkih proizvoda. Osim toga, antibakterijska svojstva aloe vere mogu smanjiti akne i prištiće.

Prednosti aloe vere u njezi kože:

1. Prirodni lijek za akne. Aloe vera ima antimikrobna i antibakterijska svojstva koja eliminiraju bakterije i smanjuju upalu kože.

2. Pruža hidrataciju. Hidratizirana koža je elastična i glatka koža. Zato, ako želite da vaše lice izgleda sjajno, primjenjujte aloe vera gel.

3. Prirodni proizvod nakon brijanja. Aloe vera ima i protuupalna svojstva koja ublažavaju iritaciju kože nakon brijanja. Također, ubija bakterije koje mogu izazvati infekciju kože.

4. Posvjetljuje strije. Strije se ne otklanjaju lako, ali masiranje kože aloe vera gelom može posvijetliti strije u velikoj mjeri.

5. Sprječavanje bora. Svaka žena se kad-tad susretne s neželjenim borama. Osim što njeguje kožu, aloe vera je i zateže i održava elastičnom. Aloe vera također sadrži vitamine C i E, koji održavaju hidrataciju.

Izvor: Ljepota