Zasladite se uz posnu kesten-tortu

by | 24 ožujka, 2016

Posna-kesten-torta

Sastojci:
Za biskvit:
– 200 g mljevenih oraha
– 150 g meda
– 2,5 dl soka od naranče
– 200 g šećera
– 2 vanilin šećera
– 300 g brašna
– 1 prašak za pecivo
– 1 žlica kakaa
– 1 dl ulja
Za kremu:
– 750 g kesten-pirea
– 50 g pekmeza od marelica
– 200 g nasjeckanih oraha
– 3 žlice ruma
Za glazuru:
– 200 g čokolade
– 1 žlica ulja

Priprema:
Biskvit:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati brašno, šećer, kakao, vanilin šećer i prašak za pecivo. Dodati mljevene orahe, med, sok od naranče i ulje, pa dobro izmiješati.
2. Pleh od pećnice obložiti papirom za pečenje, te uliti u njega smjesu za biskvit. Peći u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40 min.
Krema:
1. U posudi pomiješati kesten-pire, pekmez od marelica i rum, pa izmiksati. Dodati nasjeckane orahe i promiješati.
Završni postupak:
1. Ohlađeni biskvit uzdužno prerezati na tri dijela.
2. Na pladanj za posluživanje staviti jednu koru, premazati je polovicom pripremljene kreme i prekriti drugom korom. Nanijeti preostalu kremu i preklopiti posljednjom korom.

3. Čokoladu rastopiti na pari sa žlicom ulja i preliti tortu.

Izvor: Life Content
Foto: Life Content