Zasladite se: Torta s malinama i keksima

by | 30 rujna, 2015

Savršen desert poslije današnjeg ručka…

ThinkstockPhotos-79711459

Sastojci:

Za biskvit od keksa:
malo ulja
– 100 g keksa s bademima
– 100 g piškota
– 125 g mekanog maslaca

Za kremu:
– 750 g malina (smrznutih)
– 12 listova želatine
– 150 g šećera
– 2 vrećice vanilin šećera
– 4 žlice sirupa od malina
– 400 g sitnog sira
– 500 ml slatkog vrhnja

Priprema:
1. Okvir za kolače (promjera 26 cm) premazati uljem. Izdrobiti kekse na sitno i umiješati maslac. Izgnječiti dobro i utisnuti na dno okvira za kolače. Staviti u hladnjak na 60 minuta.

2. Odmrznuti 450 g malina. Rastopiti želatinu. Izmiješati u posudi maline, šećer, vrećicu vanilin šećera i sirup, i ostaviti 10 minuta da odstoji, zatim prokuhati i pričekati da se ohladi.

3. Želatinu ocijediti i rastopiti u prokuhanim malinama, dok su još vruće. Staviti u hladnjak. Sir pomiješati s vrećicom vanilin šećera i umiješati u kremu s malinama. Hladiti kremu još 20 minuta, dok se ne stisne u žele. Umutiti 400 ml slatkog vrhnja i umiješati u kremu. Umiješati i preostale smrznute maline, rasporediti kremu po biskvitu od keksa. Hladiti nekoliko sati i tek onda skinuti obruč.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock