Zasladite se roladom od limuna

by | 5 siječnja, 2016

ThinkstockPhotos-491245347

Sastojci:
Za biskvit:
– 7 jaja
– 7 žlica šećera
– 7 žlica brašna
– 1/2 praška za pecivo
Za kremu:
– 1 jaje
– 5 žumanjka
– 250 g šećera
– 1/2 limuna
– 200 g maslaca
Za sirup:
– kora od 1 limuna
– 100 g šećera
– 1 dl vode
– 2 žlice ruma
Za premazivanje:
– 200 g šlaga
– 2 dl mlijeka

Priprema:
Biskvit:
1. Umutiti bjelanjke u čvrst snijeg pa postupno dodavati šećer i neprestano mutiti mikserom. Zatim dodavati jedan po jedan žumanjak i miksati dok se ne dobije ujednačena smjesa.
2. Posebno pomiješati brašno i prašak za pecivo, pa polako umiješati u smjesu od jaja.
3. Pleh od pećnice obložiti papirom za pečenje pa uliti u njega smjesu za biskvit. Peći u pećnici zagrijanoj na 200 °C dok ne porumeni. Pečeni biskvit uviti u vlažnu krpu.
Krema:
1. Pomiješati jaje sa žumanjcima, šećerom i sokom od limuna pa kuhati na pari uz neprestano miješanje žicom dok se smjesa ne zgusne. Skloniti s pare i ostaviti da se ohladi.
2. U ohlađenu smjesu dodati pjenasto umućeni maslac i izmiksati.
Sirup:
1. Pomiješati šećer, vodu i naribanu koricu limuna pa prokuhati. Na kraju umiješati rum.
Završni postupak:
1. Ohlađeni biskvit za roladu razviti i poprskati sirupom pa pričekati da upije.
2. Preko biskvita premazati kremu i zarolati. Uviti u suhu krpu i ostaviti u hladnjaku da se stegne.
3. Šlag umutiti s mlijekom i premazati preko stegnute rolade.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinksrock