Zasladite se Bueno tortom s višnjama

by | 27 siječnja, 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastojci:
Za biskvit:
– 12 bjelanjaka
– 12 žlica šećera
– 3 žlice brašna
– 18 žlica krupno mljevenih lješnjaka
Za kremu I:
– 1,2 l mlijeka
– 12 žumanjaka
– 10 žlica šećera
– 5 žlica brašna
– 5 žlica gustina
– 2 vanilin šećera
– 250 g maslaca
Za kremu II:
– 400 ml slatkog vrhnja
Za kremu III:
– 500 g višanja
– 100 g šećera
– 1 puding od vanilije
– 3 dl soka od višanja
Za dekoraciju:
– 100 g čokolade
– 3 žlice ulja
– 50 g lješnjaka

Priprema:
Biksvit:
1. Umutite 4 bjelanjka u čvrst snijeg, postupno dodavajući 4 žlice šećera.
2. Dodajte 1 žlicu brašna i 6 žlica lješnjaka i sve dobro promiješajte.
3. Ulijte u okrugli kalup (24 cm) obložen papirom za pečenje i pecite na 180 °C 20 minuta. Na isti način ispecite još 2 kore.
Krema I:
1. Pjenasto umutite žumanjke, postupno dodajući šećer i vanilin šećer.
2. Zatim dodajte brašno i gustin te umutite u 2 dl hladnog mlijeka.
3. Ostatak mlijeka zagrijte, pa kada provri, dodajte umućenu smjesu i miješajte dok se ne zgusne.
4. Ohlađenu kremu pomiješajte s umućenim maslacom.
Krema II:
1. Slatko vrhnje umutite u čvrst šlag.
Krema III:
1. Puding izmutite u malo soka, a ostatak ostavite da provri sa šećerom.
2. Dodajte puding i višnje u sok i miješajte dok se ne zgusne.
Završni postupak:
1. Tortu nadijevajte sljedećim redoslijedom: kora, 1/2 kreme I, 1/2 kreme II, 1/2 kreme III, pa postupak ponovite još jednom. Završite posljednjom korom.
2. Tortu ostavite u hladnjaku da se ohladi i stegne, a zatim prelijte čokoladom otopljenom s uljem i posipajte mljevenim lješnjacima.

Izvor: Life Content
Foto: Life Content