ZANIMLJIVO! Maslinovo ulje popularnije je i od viagre

by | 6 rujna, 2018

Potencija erekcija dvije su riječi koje muškarci ponekad moraju izgovarati šapatom jer im u tome pomaže mala plava pilulica, no pravo rješenje nalazi se u – kuhinji.

Naime, samo nekoliko žlica maslinovog ulja tjedno može biti učinkovitije od Viagre kada je posrijedi održavanje spolnog života muškaraca na pragu treće životne dobi, rezultati su istraživanja znanstvenika s atenskog sveučilišta.

Samo devet žlica ulja tjedno u sklopu zdrave mediteranske prehrane bogate voćem, povrćem, ribom i grahoricama u spomenutoj grupi muškaraca smanjuje impotenciju za oko 40 posto, pokazalo je istraživanje.

Uvjereni su da je riječ o maslinovu ulju koje održava zdravima krvne žile i cirkulaciju, kako piše Independent.

Uz maslinovo ulje, u boljem su zdravstvenom stanju bili muškarci koji su tjedno triput konzumirali ribu, 13 porcija povrća, prosječno šest komada voća i dvaput tjedno grahorice.

Istraživanje je pokazalo i da je razina testosterona kod muškaraca koji su se tako hranili bila veća.

Razlog je niža razina tjelesne masnoće, što utječe na hormone. I prethodne studije pokazale su da masline i maslinovo ulje značajno poboljšavaju odnos dobrih i loših masnoća u krvi, pridonoseći boljoj cirkulacije, među ostalim i u preponama.

Viagra nije dugoročno rješenje, ona djeluje trenutačno, a maslinovim uljem bogat mediteranski način prehrane i tjelovježba muškarcima će omogućiti održavanje spolne moći bez lijekova”, ističe voditeljica istraživanja Christina Chrysohoou sa sveučilišta u Ateni.  Podsjetila je na nuspojave uzimanja Viagre poput glavobolje, boli u leđima i poremećaja vida.

Ova vrsta prehrane održava krvne žile prohodnima, smanjuje opasnost od metaboličkog sindroma, skupine metaboličkih poremećaja koji se očituju kao inzulinska rezistencija, nakupljanje masnog tkiva u području trbuha (abdominalna ili centralna pretilost), visoke razine kolesterola i povišenoga krvnog tlaka”, podsjetila je Chrysohoou.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR