Zamke lažnog tena

by | 24 travnja, 2015

S prvim lijepim i toplim danima oklijevamo pokazivati noge, ruke, dekolte… djelujemo jako blijedo i posežemo za sredstvima za samotamnjenje. Donosimo par savjeta kako da ih uspješno koristite

ThinkstockPhotos-485450341

Ne biste baš rekli da imate aristokratski blijedu put, već da ste smrtno blijedi. Koža je bez sjaja i nema šanse da dijelove tijela izložite suncu, ma kakvi!

Prije nego što posegnete za malom pomoći kozmetičke industrije, poslušajte savjet: napravite dobar piling. Morate ukloniti mrtvi sloj stanica kože. Koristite specijalni piling za lice, a posebni za tijelo, kako ne bi izazvali iritaciju. Pete, laktove i koljena nemojte štedjeti.

Sredstvo za samotamnjenje nanesite tek dan nakon pilinga. Pritom nemojte nositi rukavice. Mažite tijelo od periferije prema sredini tijela, nanoseći oskudnije količine kreme za samotamnjenje na koljena i laktove gdje je koža najdeblja i najgrublja. Dogodi li se greška, pokušajte s pilingom. Inače, ako ste zadovoljni rezultatom, ne močite kožu sljedećih 12 sati, nemojte se brijati niti tuširati pretoplom vodom. I svakako pričekajte barem pola sata prije nego što se odjenete.

Foto: Thinkstock