Zagrebački parkovi poprimili su potpuno drukčije ruho i prepuni su genijalnih sadržaja

by | 24 srpnja, 2020

Čak i ako ove godine ne idete na more, ne trebate očajavati jer Zagreb je prepun sadržaja. Razni restorani, parkovi i skrivena mjesta u gradu osigurali su dovoljno aktivnosti za svaki gušt.

Iz godine u godinu, Zagreb sve više izgleda kao svjetska metropola ako gledamo na pregršt opcija koje se nude. Od različitih povijesnih tura, preko svirki na otvorenom pa sve do restorana i kafića s raznovrsnom ponudom. Parkovi su postali novo mjesto okupljanja gdje u dodiru s prirodom možete uživati s prijateljima, na sigurnoj distanci. Za to su se pobrinuli i Art park, Pivski vrt, Fuliranje, Sunčana strana Prisavlja i mnogi drugi o kojima možete sve doznati u nastavku.

Art park
U Art parku na Ribnjaku danas počinje Hook and Cook Festival. Riječ je o konceptu koji spaja ribolov, dobru hranu i probranu glazbu. Kroz Hook and Cook PopUp će se dočarati i prenijeti doživljaje sa svojih evenata te ponuditi najbolju fuziju morske streetfood hrane i dobre zabave. U pripremi jela vode se raznolikošću i trude da svaki zalogaj koji probate dočara ugodne ljetne okuse i mirise. Tako žele da svi posjetitelji dožive malo drukčiji i jedinstven gastro koncept, a uz to imat ćete i dobru svirku uz DJ-a.

Sunčana strana Prisavlja
HRT je pokrenuo svoj projekt Sunčana strana Prisavlja. Osigurao je veliku pozornicu na otvorenom s vrhunskim razglasom i videozidom u svom “dvorištu” na Prisavlju 3 i time omogućio live nastupe za svoje ansamble HRT-a, kao i za sve estradne umjetnike koji žele nastupati tijekom ljeta. Uz to, svi koncerti se snimaju i emitiraju na televizijskim i radijskim kanalima HRT-a. Ulaz je besplatan ulaz uz prethodnu najavu dolaska na e-adresu: [email protected] U sklopu projekta Sunčana strana Prisavlja očekuju nas još koncerti koncerata popularnih grupa Pips, Chips & Videoclips (27. 7.) i Psihomodo pop (29. 7.) koncem srpnja, pa sve do Jonathana (5. 9.), Amire Medunjanin i Ante Gele (6. 9.), te Darka Rundeka s Jazz orkestrom HRT-a (11. 9.) početkom rujna.

Pivski park
U golemom parku iza poznatog restorana RougeMarin, na adresi Folnegovićeva 10, otvorio se Pivski vrt! U parku od oko 2000 kvadrata, otvorena je oaza koja je točno u skladu s epidemiološkim mjerama. Distanca je osigurana, a privatnost kod svake ekipe koja dođe je zajamčena. Ponuda u pivskom vrtu je u skladu s krizom, što znači da se nudi lager pivo po pristupačnoj cijeni. Primjera radi, 0,5L lager piva po 15 kuna kombinira se uz Pivski burger od 100 g po 28 kuna i u tom smjeru ide cijela ponuda. Za sada ima 20 setova za dvije osobe i tri veća stola za 4 do 6 osoba ispod kupola.  Ponuda će se razlikovati, kao i radno vrijeme. Naime, dok RougeMarin radi svakodnevno od 12 do 23 sata, Pivski vrt radit će od ponedjeljka do petka iza 17 sati, subotom cijeli dan i nedjeljom za vrijeme ručka.

Fuliranje Jungle
Kao što svake godine željno iščekujemo, otvorilo se Fuliranje na zagrebačkom Strossmayerovom trgu, pa ako još niste bili, požurite jer traje do 26. srpnja. Uz već poznate festivale Fuliranje, Foodballerku i Zagreb Burger Festival ovoga puta predstavljaju najmlađi kreativni projekt – Fuliranje Jungle. Četiri gastro mušketira: Marko Palfi iz Garden Kitchena by Marko Palfi, Mate Janković, Marin Medak iz RougeMarina i slastičarski mag Robert Hromalić pripremaju pravu gozbicu. Osim odlične hrane i dobre glazbe, ima i sadržaja za djecu koja se mogu igrati dok vi degustirate nove okuse.

 

Foto: Ernest Mazarekić, Unsplash