Zagrebačka plesna škola pomiče granice tečajem za pripadnike LGBTQ+ zajednice

by | 22 rujna, 2020

O plesnoj školi Lijeva&Desna već smo vam pisali, ali projekti koje redom nižu doista su hvalevrijedni jer, osim što potiču ljude na ples, oni mijenjaju percepciju društva, pomiču granice i ne stagniraju.

Nakon uspješne suradnje s Udrugom osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i zagrebačke županije (UAZ) koja traje već godinu dana, vlasnici Marko Mrkić i Antea Franjić odlučili su otići korak dalje i organizirati plesni tečaj za pripadnike LGBTQ+ zajednice. U suradnji s udrugom Iskorak, organiziraju plesni tečaj u kojem će se stvoriti siguran prostor u kojem svi mogu biti upravo ono što jesu, punog srca i slobodni. Jer, nije nužno da plesni partneri budu muško i žensko, već osobe koje žele podijeliti ovo lijepo iskustvo.

“Vjerujemo da u plesnoj školi Lijeva&Desna mogu plesati svi, pa nam je palo na pamet da nismo do sad vidjeli neki plesni tečaj (plesova u paru) gdje bi osobe iz LGBTQ+ zajednice mogle plesati sa svojim partnerom / svojom partnericom”, izjavila je Antea.

Tečaj će se održavati jednom tjedno, vikendom, prijaviti se možete putem obrasca na Facebook stranici udruge Iskorak, a plešu se društveni, latinoamerički i standard plesovi. Grupe su kao i sve u plesnoj školi, male, do šest parova, tečajeve vodi Marko, a kreće se čim se okupi dovoljno zainteresiranih.

Foto: Marie S/ Unsplash