Trening s hula-hoopom čini čuda za vaše tijelo, a evo i zašto

Zabavna vježba iz djetinjstva odlična je za liniju cijelog tijela

by | 16 svibnja, 2021

Jedna od omiljenih igra iz djetinjstva, hula-hoop, pokazao se i kao odličan rekvizit za žene koje žele sagorjeti višak masnoća i postići mišićni tonus. Uz to što je zabavan, pomaže u održavanju linije i forme, a uz njega se gube kalorije (ovisno o intenzitetu vježbanja) i centimetri.

Getti Keyahova, instruktorica fitnessa za hula-hoop, kaže da je ovo odličan trening upravo zbog toga što se neprestano krećete te time poboljšavate svoju kondiciju. Ako postanete vještiji s ovim rekvizitom, možete pokušati upotrijebiti više obruča odjednom ili isprobati zabavne trikove poput hodanja, plesanja ili čak skakanja tijekom vježbanja s hula-hoopom. (Pročitajte: Tabata – kratki kućni trening za brzo skidanje masnoća i kilograma) 

Trening s hula-hoopom čini čuda za cijelo vaše tijelo – od trbušnih mišića, bokova, nogu, ramena, ruku. Kod kupovine hula-hoopa pripazite na veličinu obruča u odnosu na vašu visinu (provjerite tako da ga stavite uspravno uz sebe – visina koju mora dosezati obruč jest u predjelu između pupka i grudi).

Istražili smo ponudu gdje kupiti hula-hoop pa škicnite našu galeriju. Dalje u nastavku pogledajte Youtube videe koji će vas inspirirati da i sami krenete u zabavnu avanturu zvanu hula-hoop!

 

 

FOTO: Karolina Grabowska/Pexels