Ovo je najbolje vrijeme u danu za stati na vagu

by | 29 srpnja, 2019

Vjerovali ili ne, postoji najbolje doba dana za vaganje tjelesne težine, otkrio je to za “Women’s Health” dr. Charlie Seltzer, stručnjak za debljinu.

“Jedino kad biste trebali stati na vagu u danu jest jutro, odmah nakon što obavite nuždu. Važno je da prilikom vaganja na sebi nemate odjeću. Tada ćete dobiti najtočniji mogući podatak o svojim kilogramima”, rekao je liječnik i dodao da, u slučaju da se želimo svakodnevno vagati, moramo biti spremni na to kako će brojke na vagi varirati ovisno o tome što smo jeli dan prije.

Ako se trudite izgubiti tjelesnu težinu, vjerojatno želite znati djeluju li promjene u vašoj prehrani.

Neka istraživanja čak su potvrdila da je vaganje važno kako bi se postigao ciljani gubitak težine. Studija iz 2018. godine, objavljena u časopisu “Circulation”, pronašla je povezanost između većeg gubitka težine i češćih vaganja u odnosu na one ljudi koji su to radili jednom tjedno ili manje.

Ako želite pratiti stanje, najbolje je bilježiti kilograme i nakon mjesec dana vidjeti u kojem se smjeru krećete. Ipak, svakodnevno vaganje za neke ljude može biti uznemirujuće iskustvo, pogotovo one koji su se u životu susreli s nekim od poremećaja u prehrani.

“Kao i kod bilo koje druge intervencije s kilogramima, ako vam vaganje ne radi stres i vaš život čini boljim, trebali biste i dalje nastaviti to raditi. Ako negativno utječe na vas, prestanite s tom praksom”, kaže dr. Seltzer.

IZVOR: INDEX.HR