Xiaomi predstavio spektakularne Premium AIoT uređaje

by | 27 veljače, 2023

Xiaomi Buds 4 Pro, Xiaomi Watch S1 Pro i Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra, imaju za cilj redefinirati zabavu i pametan život za sve korisnike.

Xiaomi je danas predstavio svoj najnoviji AIoT (spoj umjetne inteligencije i interneta stvari) paket proizvoda na dugo očekivanom globalnom sajmu tehnologija u Barceloni. 

Paket Xiaomijevih novih proizvoda uključuje Xiaomi Buds 4 Pro, Xiaomi Watch S1 Pro i Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra. Ovim predstavljanjem Xiaomi je nagovijestio transformaciju općeg poimanja tehnologije nudeći korisnicima besprijekorno iskustvo zabave.

 Slušalice Xiaomi Buds 4 Pro

Nove Xiaomi slušalice ove godine stižu s nadograđenim TWS značajkama i oplemenjenim dizajnom. Slušalice koriste Sonyjevu LDAC tehnologiju koja jamči vjeran prijenos zvuka ali i brzinu prijenosa podataka do 990 kbps uz ostvarivanje 32-bitne dubine zvuka, a sve to uz podršku Hi-Res Audio Wireless sistema (*1).

Xiaomi Buds 4 Pro posjeduje impresivnu mogućnost aktivnog uklanjanja buke s dubinom do 48dB (*2). Time korisnik može izolirati neželjene smetnje iz svoje okoline i u potpunosti se usredotočiti na glazbu – čak i u uvjetima najveće buke uz najprometnije ulice.

Velika je novost i ugrađena značajka Dimensional audio (*3) koja detektira pokrete glave korisnika i prilagođava zvuk sukladno njegovom prostornom položaju osiguravajući pritom što realističniju reprodukciju. 

Xiaomi Buds 4 Pro može se pohvaliti i vijekom trajanja baterije uz izdržljivost do 9 sati (*4) neprekidnog slušanja uz jedno punjenje i do čak 38 sati uz korištenje kućišta za punjenje. Slušalice, također, podržavaju i bežično punjenje. 

Nadalje, kako bi se povećala praktičnost i učinkovitost Xiaomi Buds 4 Pro omogućuje korisnicima lagano i brzo prebacivanje između povezanih uređaja sa značajkom “poveži dva uređaja” (*5).

Slušalice stižu pohranjene u jedinstvenu futrolu koja podsjeća na svemirsku kapsulu, a višestruki magneti drže umetke za uši sigurnima i tako olakšavaju korisniku korištenje uređaja s jednom rukom. Mekani nastavci za uši izrađeni su od LSR-a i dolaze u tri veličine, dok nova značajka “Intelligent Fit Monitoring” omogućuje korisnicima pronalaženje maksimalne estetske i fizičke udobnost za sate slušanja. 

Slušalice na tržište dolaze u crnoj i zlatnoj boji.

S lansiranjem Xiaomi Buds 4 Pro, korisnici sada po prvi put ikada mogu prilagoditi postavke zvuka putem namjenske aplikacije Xiaomi Earbuds. Aplikacija nudi pristup personaliziranim značajkama kao što su ANC načini rada, dimenzionalni zvuk (*3) i povezivanje s dva uređaja (*5) – omogućujući korisnicima da u potpunosti prilagode iskustvo slušanja prema željama. Aplikacija je dostupna za preuzimanje u Google Play Storeu.

Xiaomi Buds 4 Pro dostupne su za prodaju po startnoj cijeni od 214 EUR putem Xiaomijevih službenih kanala. 

Pametni sat Xiaomi Watch S1 Pro

Xiaomi Watch S1 Pro utjelovljenje je sinergije klasičnog dizajna i suvremene tehnologije. Pedantno izrađen od vrhunskih materijala koji odišu izdržljivošću i stilom ovaj sat se može pohvaliti i izvanrednim AMOLED zaslonom od 1,47 inča, rotirajućom krunicom i staklom od safirnog kristala otpornog na ogrebotine koje osigurava dugotrajnu funkcionalnost. 

Dolazi u dvije različite varijante boja. Jedna varijanta uključuje srebrno kućište sa smeđim kožnim remenom, a druga crno kućište s crnim remenom od fluor gume, a oba se mogu prilagoditi s više od 100 brojčanika za svaki ukus. Nadalje, univerzalna igla za sat omogućuje jednostavnu zamjenu remena, čime se još više povećava svestranost uređaja.

Napredne mogućnosti sinkronizacije ovog pametnog sata (*6) eliminiraju vremenski odmak u primanju obavijesti između uređaja osiguravajući pritom glatko korisničko iskustvo bez ikakvih zastoja. Sat ima i iznimno fluidnu funkciju uparivanja, koja je ekskluzivna za Xiaomi pametne telefone (*7).

Xiaomi Watch S1 Pro prati više od 100 informacija u stvarnom vremenu. Tako ćete biti sigurni da su vaši sportski parametri negdje valorizirani. Za trkače postoji čak 10 programa (fitness, trčanje, hodanje, sagorijevanje masti, izdržljivost, jačanje pluća…) Tu su, naravno, i funkcije za praćenje podataka o zdravlju (potrošene kalorije, intenzitet vježbanja, praćenje sna, broj otkucaja srca, praćenje kisika u krvi…) (*8).

 Uz dugotrajnu bateriju koja traje do 14 dana, uređaj se se brzo puni, a samo desetominutna dopuna omogućit će još minimalno dva dana uobičajene upotrebe (*9). Sat je opremljen snažnim zvučnikom, a algoritam za uklanjanje buke omogućuje korisnicima glatku i jasnu komunikaciju prilikom upućivanja Bluetooth poziva putem sata. Xiaomi Watch S1 Pro dolazi s priključkom za bežično punjenje koji može napuniti uređaj do 100% u svega 85 minuta (*10).

Xiaomi Watch S1 Pro dostupan je u prodaji po startnoj cijeni od 324 EUR putem Xiaomi službenih kanala.

Električni romobil Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra

Kao prvi skuter kompanije sa sustavom dvostrukog ovjesa, Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra nudi najudobniju i najsigurniju vožnju do sada, čak i na zahtjevnim terenima. Kako bi se smanjio rizik od pucanja gume i potencijalne opasnosti, Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra opremljen je većim, 10-inčnim Xiaomi DuraGel gumama, otpornim na probijanje.

 Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra može postići brzinu do 25 km/h (*11) i samim time se njime s lakoćom može upravljati po uzbrdicama do 25% uspona. Impresivna snaga motora od 940W (*12) te dugotrajna baterija korisnicima daju mogućnost putovanja do 70 kilometara (*13). 

Novost je i to da ovogodišnji model romobila stiže s novom S+ tehnologijom za instant ubrzanje vožnje.

 Sa snažnim ali laganim aluminijskim kućištem otpornim na koroziju, novi romobil podržava maksimalnu nosivost do 120 kg (*2). Opremljen palubom veličine 880 cm2 i proširenim rukohvatom od 490 mm, cjelokupni dizajn romobila osigurava veću površinu za stajanje i stabilniji držač za još udobnije i sigurnije iskustvo vožnje. Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra posjeduje IP55 certifikat što znači da je otporan na različite vremenske uvjete prije svega prašinu i vodu.

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra dostupan je za prodaju po startnoj cijeni od 1.049 EUR putem Xiaomi službenih kanala. 

Foto: PR

Tagovi: