Wellness bonton

by | 8 ožujka, 2011
Naučite ploviti nijansama spa wellness svijeta. Da biste uživali u svakom posjetu wellnessu, imate priliku upoznati se sa pravilima ponašanja i praktičnim savjetima koji će vam olakšati snalaženje u spa svijetu. Evo nekih stvari koje bi morali ali i nekih koje bi bilo lijepo da ispoštujete…
 
 
REZERVIRAJTE UNAPRIJED – U hotelskim objektima preporučuje se da tretmane za wellness centar rezervirate nekoliko dana unaprijed ili eventualno kad doputujete.
 
NAPOMENITE ZDRAVSTVENE PROBLEME – Ovo je važno da bi se izbjegle neželjene posljedice ili da vam stručne osobe mogu preporučiti odgovarajući savjet ili tretman. Ukoliko nosite leće, napomenite to terapeutu.
 
VRIJEDNE STVARI – Da biste izbjegli nepotrebnu brigu, nakit i druge vrijednosti pohranite u hotelski sef ili ih ostavite kod kuće.
 
NEMOJTE KASNITI – Pokušajte doći 15-tak minuta ranije da biste izbjegli žurbu. Ako zakasnite, tretman će vjerovatno biti skraćen. Nakon tretmana, preporučuju se odmor i opuštanje, bar 5-10 minuta u prostoru za relaksaciju. Ako morate da otkažete termin, učinite to u što kraćem roku.
 
ISTRAŽITE SVE SADRŽAJE – Prilikom dolaska u spa ili wellness centar, raspitajte se za sve aktivnosti koje nude.
 
TERAPEUTI – Ako znate kojeg terapeuta želite, ili ako imate posebne želje, napomenite to prilikom rezervacije tretmana.
 
NEUGODNOSTI – Pripremite se, pogotovo ako vam je neugodno da budete goli pred nepoznatim osobama. Zbog nekih tretmana morat ćete to napraviti. U većini sauna i u whirlpoolu možete boraviti u kupaćim kostimima.
 
PLANIRAJTE AKTIVNOSTI – Hoteli nude niz aktivnih sadržaja, kao što su planinarenje, fitness, razgledanje okoline… zato ponesite opremu za željenu aktivnost.
 
IZABERITE NAJBOLJE – Jačina osvjetljenja, vrsta glazbe, temperatura sobe, razgovor ili tišina prilikom tretmana, mogućnosti su koje se mogu prilagoditi vašim potrebama i željama. Svom terapeutu naglasite kakvu vrstu masaže želite (jaču, nježniju), a njemu će biti drago da vam na najbolji mogući način ugodi.
 
IZBJEGAVAJTE DEPILACIJE PRIJE TRETMANA – Depiliranje ili brijanje obavite barem dva sata prije zakazanog tretmana (dakle, muškarci prije kozmetičkog tretmana lica, a žene prije tretmana tijela).
 
IZBJEGAVAJTE JELO PRIJE DOLASKA – Ne trebate jesti bar dva sata prije tretmana, a tog dana izbjegavajte i alkohol. Konzumirajte vodu, naročito prije i poslije fitness treninga, saune ili parne kupke.
 
TUŠIRAJTE SE – Prije ulaska u bazen, kadu, whirlpool uvijek se istuširajte. Prilikom korištenja saune ili parne kupke uvijek sjedite na svoj ručnik, nosite jednokratne papuče koje ćete dobiti u spa ili wellness centru.
 
TELEFONSKI RAZGOVORI – Preporučujemo da svoje mobilne telefone ostavite u sobama, kod kuće ili da ih isključite prije ulaska u spa ili wellness centar. Izbjegavajte glasne razgovore.
 
DJECA – Spa i wellness centri namijenjeni su odraslima i preporučuje se da ne dovodite djecu mlađu od 16. godina. Ukoliko su djeca s vama, pripazite na njihovu sigurnost i budite obazrivi prema drugima.
 
NAPOJNICE – Uobičajena napojnica je 15 posto od cijene, naravno, to nije strogo pravilo.
 
EKOLOŠKI SAVJET – Poštovanje svoje okoline dio je svakog spa i wellness iskustva. Štedite prilikom korištenja peškira i vode. Ne bacajte otpatke ukoliko provodite svoje slobodno vrijeme u prirodi.

Tagovi: