“We care” – Eucerin koncept održivosti i odgovornosti

by | 21 travnja, 2021

Eucerin je začetnik medicinskih istraživanja i inovacija kože već 100 godina i svu stručnost i strast usmjerava je u razvoj dermokozmetičkih proizvoda s klinički dokazanom učinkovitošću koji štite i održavaju zdravlje kože. Svjesni da ono nije moguće uz štetne utjecaje iz okoliša, u Eucerinu su posvećeni dugoročnom održivosti proizvoda i procesa, ali i brojnim socijalnim projektima.

Strategija održivosti „We care“ nastala na nivou Beiersdorfa, temelji se na tri stupa: „Potrošači, okoliš, društvo“ i obuhvaća teme duž cijelog lanca vrijednosti – od nabave sirovina do zdravlja i sigurnosti zaposlenika i društvene posvećenosti izvan tvrtke.

Eucerin brine o potrošačima

Eucerin je uvijek njegovao poseban odnos sa svojim potrošačima pružajući njima i njihovim obiteljima njegu za sve potrebe i stanja kože, ali i savjete i informacije. Znajući da je održivost tema od velikog interesa, cilj Eucerina je informirati, nadahnuti te uključiti potrošače u akcije i inicijative za održivost.

U okviru „We care“ strategije, POTROŠAČ je u posebnom fokusu Eucerina. Jedan od ključnih prioriteta je razviti njegu najviših standarda kvalitete i apsolutno sigurnu za upotrebu.

Potrošači ne očekuju samo učinkovitu i sigurnu njegu, već žele nešto učiniti i za okoliš. Zato Eucerin pruža vrlo precizne informacije o sastojcima koji se koriste u njihovim formulama i objašnjenje njihove uloge i koristi.

Zagađenje voda plastikom glavni je izazov našeg vremena. U vezi s onečišćenjem mora plastikom, mikroplastika u kozmetici i njezi kože također je predmet stalnih rasprava. Eucerin već dugo posvećuje veliku pažnju i predanost ovoj temi. Snažno radim na zamjeni mikroplastike u formulama preparata:

Kao preventivna mjere, u potpunosti je uklonjen najlon kao sastojak preparata Do 2023. sve kozmetičke formulacije neće sadržavati mikroplastiku *

Preparati s pozitivnim utjecajem na okoliš su jedan od važnijih ciljeva do 2025. godine:

-100% pakiranja koja se mogu reciklirati, za višekratnu upotrebu ili za kompostiranje
-25% recikliranog sadržaja u plastičnoj ambalaži u Europi odgovorno pronaći obnovljive sastojke za naše proizvode koji neće utjecati na krčenje šuma
-65% volumena naše sirovine napravit će se iz obnovljivih materijala do 2025. godine

eucerin

Briga za planet

Eucerin kontinuirano smanjuje svoj otisak CO2 podržavajući kružno gospodarstvo, štedeći materijal i podržavajući održivu upotrebu zemljišta bez ugrožavanja najviše razine učinkovitosti proizvoda.

Pomoću programa „Blue Building“ zadovoljava najviše ekološke standarde. Pored toga, korištenjem planiranja za specifične lokacije povećavamo energetsku učinkovitost i smanjujemo emisiju stakleničkih plinova. Od 2019. opskrba električnom energijom širom svijeta prešla je na 100% obnovljive energije.

Kad je otpad u pitanju, Eucerin slijedi strategiju „izbjegavati, smanjivati, ponovo upotrijebiti i reciklirati“ tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda. Sa svim uključenim stranama traži rješenje kako smanjiti količinu otpada i pronašao alternativne metode odlaganja.

U Eucerinu se godišnje provode analize rizika kako bi osigurali dugoročnu dostupnost vode, vrijednog resursa, za proizvodna mjesta. Cilj je minimizirati rizik od zagađenja vode i koristiti taj resurs na sve učinkovitiji način. Vrhunska postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda u proizvodnim centrima nude dobru osnovu za uštedu vode. Cilj je 25% smanjenje potrošnje vode do 2025. godine (početna godina 2018.).

Do 2025. ciljevi za očuvanje okoliša su:

  • Ušteda više od 190 metričkih tona papira
  • Povećavana mogućnost recikliranja / ponovne upotrebe ambalaže
  • Strogi principi održivog izvora sirovina
  • Održivo korištenje zemljišta izvorima iz certificiranih održivih izvora

Društvena odgovornost

Društvena odgovornost Eucerina odražava strateške vrijednosti i ciljeve branda. Predani su promoviranju socijalne uključenosti osoba s kožnim bolestima, ali i osoba u potrebi u sklopu donacijskih programa. Sigurnost i zdravlje zaposlenika su visoko na ljestvici prioriteta pa su u Eucerinu posvećeni poštenim radnim uvjetima i transparentnoj suradnji temeljenoj na međusobnom poštivanju svih sudionika u lancu vrijednosti.

Djelujemo zajedno

Eucerin informira svoje potrošače o posvećenosti održivosti i pruža održiva proizvodna rješenja. Također pokušavamo potrošačima pružiti priliku da se i oni uključe u projekte održivosti. Uključite se i vi u krug održivosti: sačuvajte praznu ambalažu Eucerin njege, donesite u odabrane Farmacia ljekarne i zamijenite za vrijedan poklon.

Više informacija saznajte ovdje: https://www.eucerin.hr/specials/recikliram-i-dobivam