Volite prirodne note i cvjetno-voćne baršunaste mirise? Ovaj miris je kao stvoren za vas

Evocira svježe ljetne večeri

by | 8 svibnja, 2021
Eau de Toilette Osmanthus

Kulturološki ikonični cvijet.budi uspomene i osjećaje svojim senzorijalnim mirisom isprepletenim raznobojnim notama. U samom srcu mjesta Guilin nalazi se dom cvijeta osmantus. Predivan spoj ljudi ispunjenih strašću i prirode pričaju priču o mjesečini Dalekog istoka koja grli sunce Provanse.

Neočekivan i iznenađujuć, cvijet osmantusa cvate ujesen šireći svoj predivni miris u vrijeme kad je većina ostalih biljaka već prestala cvasti. L’Occitane otkriva ovaj jedinstveni nježni miris svježih, zelenih i baršunastih nota breskve te kremasto-drvenastih aroma, koji evocira svježe ljetne večeri.

Posebno je dobar osjećaj kad znamo zanimljivu i toplu priču koja stoji iza ovih nježnih i romantičnih mirisnih nota. Cvjetovi osmantusa rukom su ubrani u autentičnom, autohtonom ambijentu. Uzgaja ih cvjetni mag za L’Occitane – TANG Guo Yong. Njegova povezanost s osmantusom počela je još u ranoj mladosti, branjem divljih cvjetova, a danas posjeduje 10 hektara zemlje gdje na 1,3 hektara uzgaja osmantus s oko 1000 zrelih stabala. Njegova predanost i ljubav prema ovoj biljci iz porodice maslina, osjeća se u svakoj latici njenog neobičnog cvijeta pretočenog u njegujuću i raskošnu kolekciju u koju se tako lako zaljubiti. Nježnost, toplina, šarm, ženstvenost, slatkoća i svježina, sve je to dio mirisnog potpisa nježno žutih latica koji kolekciji Osmanthus daju jedinstven karakter.

Kreiranjem kolekcije Osmanthus, L’Occitane i njegovi suradnici htjeli su odati počast ovom predivnom, sićušnom žutom cvijeću i prikazati svježu kompoziciju cvjetnih nota i baršunasto-voćnog dodira. Upravo takve karakteristike jedinstvene su za ovaj neodoljivi miris koji prožima okolinu i putuje zrakom u vrijeme cvata. Iskričava, delikatno obasjana mjesečevim zrakama koje bude sreću i mir, ova posebna mirisna sinergija donosi jedinstveni trenutak tradicije i prirodne ljepote.

Inspirirana time, kreatorica parfema iz poznate tvrtke Givaudan, Marypierre Julien, stvorila je miris koji u sebi nosi sve bogatstvo tradicionalnih damskih parfema i poletnost modernih olfaktornih trendova za moderne žene u pokretu. Marypierre otkriva kako je cvijet osmantus, čije baršunaste latice dominiraju ovim mirisnim spojem, istodobno miris sreće i smirenosti. Upravo ono što nam je potrebno za ugodan osjećaj u svojoj koži. Nekoliko kapi Osmanthusa i dan s prefiksom optimizma i opuštenosti može početi.

Eau de Toilette Osmanthus

Završni dodir u mirisnoj priči o Osmanthusu, dao je talentirani umjetnik, ilustrator, Robert Frank Hunter. Bajkoviti dizajn koji oslikava krajolik domovine osmantusovog cvijeta, uvodi nas u svijet mašte i sanjarenja. “Volim stvarati atmosferske prizore i pejsaže u svome radu. Pa kad sam bio zamoljen da ilustriram planine Guilin za L’Occitane, osjećao sam da je riječ o suradnji u kojoj bih doista uživao.” I to se uistinu vidi u atmosferi koju emitira ovaj pastelni svijet bajkovitih prostranstava prožetih mirisnom koprenom osmantusa.

Više informacija pronađite na www.loccitane.hr, kao i na službenim L’Occitane društvenim profilima na Facebooku i Instagramu.