Vodič kroz kristale za otpuštanje anksioznosti i stresa

by | 8 prosinca, 2020

Praksa iscjeljivanja kristalima stara je oko 6000 godina, kad su ih koristile najstarije civilizacije za otpuštanje stresa i anksioznosti, no i za liječenje tijela iznutra.

Oni dolaze u sedam boja čakri – crvenoj, narančastoj, žutoj, zelenoj, plavoj, ljubičastoj i bijelo/ljubičastoj, te svaki ima svoju posebnu svrhu. Ovo spiritualno kamenje može vam pomoći da otkrijete svoju kreativnost, balansirate emocije i fokusirate se na sebe. Mogu se koristiti tijekom meditacije, posebnih iscjeljujućih seansi ili određenih manifestacija, no postoji i kamenje koje možete postaviti u okrilje svog doma kako bi vam unijeli pozitivnu energiju. Kada dolazi do odabira kamenja u skladu s vašom energijom, trebali bi na prvu osjećati povezanost s kristalom koji vam nešto znači. Trebate znati koji cilj želite postići ovim iskustvom s dragim kamenom. Bitno je znati da svoj kristal morate očistiti nakon svake seanse, ali ne podnosi svaki od njih vodu, pa je bolje posegnuti za energetskim čišćenjem. S obzirom na životnu fazu u kojoj se većina nas nalazi, prepuno stresa, anksioznosti i neizvjesnosti – u nastavku vam donosimo pregled kristala koji su odličan izbor za liječenje navedenih problema.

Ametist
Ametist je poznat po svojoj sposobnosti otpuštanja stresa, anksioznosti i učinkovitosti protiv nesanice. Njegovi temelji postavljeni su na spiritualnosti i zadovoljstvu. Stavite ga ispod jastuka za bolji san, na treće oko dok se odmarate kako bi se povezali s unutarnjim “ja” ili ga koristite tijekom meditacije.

Crni turmalin
Ovo je kamen koji se većinom koristi za fizičku zaštitu, čišćenje energije i otpuštanje stresa. Štiti vas od negativnih energija i emocija spuštajući vas u vlastito tijelo te pruža osjećaj smirenosti. Ovo je odličan kristal za imati ga uz sebe 24 sata dnevno, svaki dan u tjednu kako bi vaš štitio od globalnog osjećaja straha i nestabilnosti.

Labradorit
Često se naziva čarobnjakovim kamenom jer je odličan za poslovne manifestacije. Podiže vam pozornost, motivaciju i predanost čemu god da ste fokusirani. Postavite ga ispod jastuka, pokraj kreveta ili tijekom meditacije u ruke.

Crveni jaspis
Ovo je kamen koji vam osigurava sigurnost u tijelu. Spušta vas na zemlju i pomaže vam da se bolje nosite s emocionalnim padovima, te vam jača imunološki sustav. Ako ne uspijete doći do crvenog jaspisa, potražite crveni kristal koji će vam poslužiti kao balans na temeljnoj čakri tijekom meditacije. Također, možete ga preko noći staviti u vodu koju ćete idući dan popiti kako bi upili sve energije smirenosti i spuštenosti na zemlji.

Ružičasti kvarc
Ovo je kamen prepun snažnih energija bezuvjetne ljubavi. Olakšava put opraštanja samima sebi i drugima, te vam smiruje samokritičnost na normalnu razinu. Također, pomaže vam bolje razumjeti emocije i izliječiti ih. Kao ljubavni kamen, on se obično koristi za manifestaciju veze u vašem životu. Koristite ga tijekom meditacije ili ga stavite u sobu.

Foto: Unsplash