Voda s klorofilom koži vraća blistavost i mladolikost, a dobra je i protiv mamurluka

Zaboravite na zelene sokove, in je zelena voda

by | 29 prosinca, 2022
Dobrobiti vode s klorofilom

Klorofil, možda se sjećate sa satova biologije iz osnovne škole, zeleni je pigment koji se nalazi u biljkama i odgovoran je za njihov rast i preživljavanje. On je ključni čimbenik u procesu fotosinteze jer apsorbira energiju svjetlosti i stvara kisik kao nusprodukt.

Što je voda s klorofilom

Tekući klorofil, dobiven od zelenog pigmenta iz biljaka i povrća, prodaje se u dućanima zdrave hrane i prirodnih suplemenata. Dovoljno je jednu žlicu tekućeg klorofila pomiješati u čaši vode (idealno bi bilo izvorske ili filtrirane) i popiti zeleni napitak natašte. To je najlakši način da svoj organizam opskrbite esencijalnim vitaminima, mineralima i antioksidansima.

Beneficiji vode s klorofilom

Prema dr. Joshui Zeichneru, direktoru kozmetičkih i kliničkih istraživanja u dermatologiji u njujorškoj bolnici Mount Sinai, postoje neki podaci koji upućuju na to da tekući klorofil potiče proizvodnju crvenih krvnih stanica, što znači da može poboljšati dostavu kisika u vaša tkiva, što je razlog povećanoj blistavosti i zdravom sjaju tena.

Također je dokazano da klorofil pomaže zacijeliti rane, kad se primjenjuje lokalno, tako da, općenito govoreći, može blagotvorno djelovati i protiv starenja jer zacjeljuje kožu. “Pomažući oštećenim stanicama da se same poprave i ponašaju kao zdrave stanice, sastojci koji potiču zacjeljivanje mogli bi također poboljšati sitne linije i bore”, rekao je Zeichner za Glamour.

Istaknuo je i da klorofil ima snažne antioksidativne učinke, da neutralizira slobodne radikale, odgovorne za poremećaj proizvodnje kolagena, koji uzrokuju bore i mogu uzrokovati rak kože.

Što se tiče tvrdnje da voda s klorofilom može ublažiti mamurluk, dr. Zeichner kaže da bi se to moglo pripisati njegovom moćnom čišćenju jetre od toksina. “Povećavanjem aktivnosti nekih enzima uključenih u uklanjanje toksina iz krvi, može poboljšati detoksikaciju tijela”, zaključio je liječnik.

Pročitajte: Novi TikTok trend za akne je tekući klorofil – funkcionira li?

Foto: Pexels/Mikhail Nilov