


Sastojci:
- 450 g piškota
- 1 žličica Nescafea
- 3,5 dl mlijeka
- 150 g šećera u prahu
- 500 g mascarpone sira
- 2 vrećice vaniln šećera
- 800 g zamrznutih jagoda
- 2 dl vode
- 80 g šećera
- 20 g želatine
- 1 žlica gustina
- 3 dl slatkog vrhnja
- 4 žumanjka
- 2 vrećice instant cappuccina od vanilije
Priprema:
1. Pomiješati žumanjke, vaniln šećer, instant cappuccino od vanilije i šećer u prahu. Kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne dobije fina krema.
2. Polovinu želatine preliti sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri.
3. Slatko vrhnje izmiksati u čvrsti šlag.
4. U ohlađenu kremu od žumanjka dodati mascarpone sir, šlag od slatkog vrhnja i želatinu Polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa.
5. U odgovarajućoj posudi pomiješati izmiksane jagode i šećer pa kratko prokuhati. Posebno razmutiti vodu i gustin te dodati u kremu od jagoda. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
6. U mlaku kremu dodati preostalu nabubrelu želatinu i promiješati.
7. Posebno umutiti mlijeko i Nescafe.
8. U okrugao kalup za tortu složiti piškote natopljene Nescafeom. Premazati polovinom smjese od jagoda, a potom nanijeti polovinu kreme od sira. Isti postupak ponoviti još jednom i završiti redom natopljenih piškota.
9. Kada se torta stegne, izvaditi je iz kalupa i premazati preostalom kremom..
Izvor: Dobra hrana



