Voćni kolač

by | 10 travnja, 2013

Sastojci:

  • 1 kg praška za šlag
  • 0,8 dl mlijeka
  • 20 g želatine u prahu
  • 1 kg jagoda
  • 500 g mljevenih oraha
  • 400 g piškota
  • 4 dl soka od jagoda

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi pomiješati prašak za šlag i mlijeko pa umutiti čvrst šlag.
2. Jagode narezati na kockice.
3. Želatinu preliti sa 8 žlica hladne vode i ostaviti da nabubri.
4. Od umućenog šlaga izdvojiti jednu četvrtinu i ostaviti sa strane. Preostali šlag pomiješati sa želatinom i umutiti mikserom. Potom to podijeliti na dva dijela. U prvi dio dodati sjeckane jagode, a u drugi mljevene orahe i promiješati.
5. Piškote natapati sokom od jagoda i njima prekriti dno odgovarajuće podloge za tortu. Premazati kremom od oraha i preklopiti redom natopljenih piškota. Zatim nanijeti kremu od jagoda i opet prekriti piškotama.
6. Nadjeveni kolač premazati preostalim šlagom i ostaviti u hladnjaku da se stegne.

Izvor: Dobra hrana