Voćni kolač

by | 4 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 200 g ”petit beurre” keksa

Za kremu I:

  • 3 kisele jabuke
  • 3 banane
  • 150 g mljevenih oraha
  • 1 žlica ruma
  • 100 g šećera u prahu

Za kremu II:

  • 1 puding od vanilije
  • ribana korica od 1/2 naranče
  • 4 žlice šećera
  • 5 dl mlijeka
  • 20 g maslaca

Za dekoraciju:

  • 4 dl slatkog vrhnja

Priprema:

Krema I:

1. Jabuke i banane oguliti i naribati na krupno.
2. Pomiješati ribano voće, mljevene orahe, rum i šećer u prahu pa dobro izmiješati.

Krema II:

1. U posudu uliti 4 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom od vanilije. Dodati u prokuhano mlijeko i kuhati dok se ne zgusne. Skloniti sa štednjaka, dodati maslac i uz neprestano miješanje otopiti ga. Na kraju dodati ribanu koricu naranče.

Završni postupak

1. Pripremiti dublju tepsiju pa dno obložiti keksima. Po njima rasporediti kremu I i poravnati.
2. Preko kreme od voća preliti vruću kremu II i ostaviti da se stegne.
3. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag i premazati preko kolača.

Izvor: Dobra hrana