


Sastojci:
- 200 g ”petit beurre” keksa
Za kremu I:
- 3 kisele jabuke
- 3 banane
- 150 g mljevenih oraha
- 1 žlica ruma
- 100 g šećera u prahu
Za kremu II:
- 1 puding od vanilije
- ribana korica od 1/2 naranče
- 4 žlice šećera
- 5 dl mlijeka
- 20 g maslaca
Za dekoraciju:
- 4 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Krema I:
1. Jabuke i banane oguliti i naribati na krupno.
2. Pomiješati ribano voće, mljevene orahe, rum i šećer u prahu pa dobro izmiješati.
Krema II:
1. U posudu uliti 4 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom od vanilije. Dodati u prokuhano mlijeko i kuhati dok se ne zgusne. Skloniti sa štednjaka, dodati maslac i uz neprestano miješanje otopiti ga. Na kraju dodati ribanu koricu naranče.
Završni postupak
1. Pripremiti dublju tepsiju pa dno obložiti keksima. Po njima rasporediti kremu I i poravnati.
2. Preko kreme od voća preliti vruću kremu II i ostaviti da se stegne.
3. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag i premazati preko kolača.
Izvor: Dobra hrana



