


Sastojci:
Za tijesto:
- 1 pakiranje lisnatog tijesta
- 1 jaje
- 0,5 dl ulja
- 4 veća reckava, metalna kalupa
- 150 g graha
Za nadjev:
- 500 g malina
- 6 dl mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 2 dl slatkog vrhnja
- 150 g maslaca
- 1 bezbojni preljev za kolače
- 4 žlice šećera
- 2 vanilin-šećera
Priprema:
Tijesto:
1. Lisnato tijesto istanjiti na debljinu od 3 mm. Metalne kalupe nauljiti i obložiti istanjenim tijestom. Na sredinu tijesta staviti malo graha kako se ne bi dizalo prilikom pečenja, a rubove premazati umućenim jajetom.
2. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni. Pečene košarice izvaditi iz kalupa. Na isti način od preostalog materijala ispeći još košarica.
Nadjev:
1. U manju posudu uliti 4 dl mlijeka, dodati šećer, vanilin-šećer i kuhati dok ne proključa.
2. U manjoj posudi umutiti ostatak mlijeka i prašak za puding od vanilije, te dodati u proključalo mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi miješajući sve dok se ne zgusne.
3. Zgusnuti nadjev ostaviti da se ohladi, dodati maslac i umutiti mikserom. Na kraju dodati šlag od slatkog vrhnja i polako promiješati.
Završni postupak:
1. U ohlađene košarice uliti pripremljeni nadjev i poravnati. Odozgo poslagati maline.
2. Preljev za kolače pripremiti prema uputama s pakiranja i preliti preko malina.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



