


Sastojci:
Za biskvit:
- 3 jaja
- 3 žlice šećera
- 2 žlice brašna
- 1 žlica gustina
Za kremu I:
- 700 g bresaka
- 5 žlica šećera
- 1 puding od vanilije
- 4 dl vode
Za kremu II:
- 500 g krem sira
- 4 dl vrhnja
- 150 g šećera
- 2 šlaga
- 30 g želatine
- 2 vanilin šećera
- ribana korica od jednog limuna
Za dekoraciju:
- 4 breskve
- 1 bezbojni preljev za torte
- 150 g rolica
Priprema:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i sa žlicom šećera umutiti u čvrst šaum.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
3. Pomiješati smjesu od žumanjaka sa šaumom od bjelanjaka, te promiješati. Dodati gustin, brašno i polako promiješati kuhačom. U okruglom kalupu na 200 ºC od pripremljene smjese ispeći biskvit.
Krema I:
1. U manjoj posudi pomiješati 3 dl vode i šećer, te ostaviti da prokuha.
2. Posebno razmutiti puding u preostaloj vodi, pa dodati u prokuhanu vodu i kuhati dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati narezane breskve.
Krema II:
1. U posudi pomiješati krem sir, vrhnje, šećer, vanilin šećer i limunovu koricu, pa izmiksati.
2. Šlag pripremiti prema uputama s vrećice i dodati u smjesu.
3. Želatinu preliti sa 12 žlica hladne vode i pričekati da nadođe, a zatim ju dodati u kremu i promiješati.
Završni postupak:
1. Preko pečenog biskvita u kalup nanijeti toplu kremu I, pa ostaviti da se stegne i ohladi.
2. Zatim nanijeti kremu II, te poravnati i vratiti tortu u hladnjak.
3. Preko gornje kreme rasporediti kriške bresaka. Preljev za kolače pripremiti prema uputama s vrećice i preliti preko bresaka.
4. Kada se torta stegne, izvaditi je iz kalupa, pa bočne stranice obložiti rolicama.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



