Vježbe kojima se smanjuje podbradak

by | 24 ožujka, 2015

Niko ne želi imati podbradak, ali ga nažalost dosta žena ima.

podbradak

Srećom, to tako ne mora biti. Baš kao i sve ostalo, i ovaj vizualni problem može se riješiti vježbanjem i upornošću. Pogledajte nekoliko jednostavnih vježbi koje će vam pomoći u tome.

Masaža

Masaža je učinkovit i jednostavan način za rješenje problema dosadnih naslaga ispod brade. Nije vam potrebno puno vremena, znanja ni napora. Lupkajte prstima kožu ispod brade, a zatim prstima povlačite od vrata prema bradi. Namjestite vilicu tako da vam donji zubi prelaze preko gornjih. Masirajte podbradak oko pet minuta ujutro i isto toliko navečer kada nanosite hidratantnu kremu.

Zategnite mišiće

Ovo je vrlo učinkovita i dobra vježba za zatezanje mišića ispod brade. Otvorite usta koliko god možete. Donju vilicu “razvucite” preko donjih zuba, pa je pomičite gore – dolje. Kada budete počinjale s ovom vježbom, pomičite vilicu 15 puta, a kasnije možete i povećati broj ponavljanja.

Poljubite plafon

Kako biste izvele ovu vježbu, možete sjediti ili stajati, a najbitnije je da ispravite kralježnicu. Glavu nagnite unazad tako da gledate u plafon i da osjetite da vam se mišići na bradi zatežu. Napućite usne kao da želite poljubiti plafon. Ostanite u ovom položaju pet sekundi. Dok budete izvodile ovu vježbu, potrudite se da ostali mišići lica budu opušteni.

Vježba otpora

Palac jedne ruke stavite na viličnu kost, točno tamo gdje se ona savija i kreće gore, prema uhu. Kažiprst iste ruke stavite na to isto mjesto s druge strane tako da vaša ruka napravi luk na koji se glava može oslanjati. Zatim lagano i kontrolirano krenite gurati glavu i vrat prema ruci, oslanjajući tako cijelu glavu. Pritisak ne treba biti jak, ali morate osjetiti da su se mišići aktivirali. Da bi vježba bila učinkovita, potrebno je da ostanete u ovom položaju najmanje 10 minuta.

Izvor: Life Content
Foto: Thinkstock