Zategnuti su vam mišići? Evo par vježbi istezanja za tricepse

Ova istezanja povećavaju fleksibilnost i mogu pomoći u sprječavanju ozljeda

by | 25 listopada, 2021
Vježbe istezanja za tricepse

Tricepsi, koji aktivno rade s bicepsima kako bi izveli najjače pokrete podlatkice, jedan su od najvažnijih mišića za razvoj snage gornjeg dijela tijela, što je posebno važno s godinama. Vježbe istezanja ovih mišića dugoročno će povećati fleksibilnost, produljuje mišiće, povećava raspon pokreta i pomoći u sprječavanju ozljeda.

Ova istezanja mogu se koristiti za ublažavanje napetosti mišića te olabaviti vezivno tkivo i potaknuti cirkulaciju. Iako može pomoći u ublažavanju boli i nelagode, ne biste trebali raditi ova istezanja ako imate ozbiljne bolove ili ste zabrinuti za svoje kosti ili zglobove. U tom slučaju, osim što biste trebali preskočiti ove vježbe, kontaktirajte i liječnika.

Jako je važno istegnuti se do stupnja ugode i ne prelaziti vlastite granice. Također, bitno je zagrijati se i olabaviti mišiće prije ovakvog istezanja! Nakon zagrijavanja, koje može uključivati brzi hod, lagano trčanje ili skakutanje na mjestu, isprobajte ove vježbe istezanja koje možete raditi samostalno ili prije, ili nakon određene aktivnosti. Nemojte zaboraviti na disanje – održavajte ga prirodnim tijekom cijele rutine.

Istezanje tricepsa iznad glave

Ovu vježbu istezanja možete raditi i stojeći i sjedeći.

Rastezanje tricepsa pomoću ručnika

Ovo je nešto dublje istezanje i važno ga je raditi pravilno. Osim ručnika, možete koristiti traku za rastezanje, šipku ili remen. Nemojte zaboraviti otvoriti prsa i paziti na disanje.

Rastezanje prsa


Ovo rastezanje pomaže povećati fleksibilnost, a i osnažiti vaše tricepse.

 

Foto: iStock/Getty Images Plus via Getty Images