Vježbajte kod kuće s Lj&Z-om i Antonelom Golobić: Trening za gornji dio tijela

by | 18 travnja, 2020

I dok smo prošli tjedan s trenericom Antonelom Golobić odradili trening s fokusom na noge i stražnjicu, sada nastavljamo s nešto intenzivnijim treningom za cijelo tijelo, no s naglaskom na gornji dio.

Još uvijek ostajemo u svojim domovima, na strunjačama, uz sportsku opremu i dovoljnu količinu hidratacije. Nikako se nemojte zaboraviti zagrijati izvodeći po 30 sekundi svaku vježbu (3-5 serija), a nakon zagrijavanja napravite 8-12 ponavljanja svake vježbe i ovisno o tome koliko možete (3-5 serija).

Trening se nalazi na IGTV-una profilu @ljepotaizdravljehrvatska, a možete ga pogledatiovdje

Zagrijavanje:

1️ VISOKI SKIP + MARINAC
2️ SHOULDER TAPS
3️ FLOOR THRUSTER
4️ COMMANDO PLANK

✅ 30”
✅ 3-5 serija

Glavni dio:

1️ SKLEKOVI: po izboru
2️ SIT UP
3 TRICEPS DIPS: po izboru
4 PODIZANJE RAMENA
5 LEĐNJACI ruke iza
6 LEĐNJACI ruke vodoravno

✅ 8-12 ponavljanja
✅ 3-5 serije

Objašnjenje vježbi:

Shoulder taps:  Vježba koja odlično cilja trbušne mišiće, ali i ramena. Početna pozicija je kao i kod skleka, osim što se suprotnom rukom dodiruje rame. Stisnite core, gluteus i držite kralježnicu i vrat u ravnoj poziciji. Izdahnite dok rukom dodirujete rame.

Sklekovi: Tijelo je u položaju planka – dugoj liniji od stopala do vrha glave. Kralježnica i zdjelica su neutralne i paralelne s podlogom. Stopala su u širini kukova, a dlanovi su paralelni i nalaze se točno ispod ramena. Tijekom spuštanja u sklek, laktovi idu u fleksiju dijagonalno natrag, do visine laktova ili malo niže, a tijekom podizanja se izdužuju u početni položaj.

Podizanje ramena: Vježba se izvodi tako da nam je glava (čelo) prilijepljena na pod, dlanovi su okrenuti prema gore te podižemo isključivo ramena.

Leđnjaci: Legnite na trbuh, ruke stavite iza leđa ili vodoravno i podižete gornji dio tijela. Prilikom podizanja izdahnite, a prilikom spuštanja udahnite zrak.