Visažist poznatih ima savjet kako šminkom vizualno umanjiti nateknute podočnjake

by | 29 siječnja, 2021
podočnjaci

Podočnjaci, ako je suditi prema Tik Toku, postaju pravi hit, no s druge strane postoji i skupina ljudi koja ih želi prekriti pod svaku cijenu. Količina sna i hrana koju konzumirate može utjecati na pojavu i nestajanje istih, ali naravno – šminka je tu kao zadnji korak pomoći. Postoji nekoliko načina kako nanijeti korektor na okoloočno područje, ovisno o tome što želite pokriti (diskoloracije, natečenost, “vrećice” ispod očiju).

Vjerujemo da svi već znate za klasičnu tehniku točkicama za posvjetljivanje okoloočnog područja, onu crtanjem trokuta i nanošenjem točkica korektora iz unutarnjeg prema vanjskom kutu oka, no, pomažu li one kad imamo tamne “vrećice” pod očima? Iako se čini logično da samo nanošenje svjetlijeg korektora na tamni predio pomaže (možda je nekima i to dovoljno), nije baš tako jednostavno. Oni koji imaju problema s natečenošću, a nanose svijetli korektor preko tog natečenog područja, zapravo samo naglašavaju taj predio. Mary Irwin, celebrity make-up artis, podijelio je za Mindbodygreen trik kojim na svojim klijenticama rješava ovaj problem.

Razmislite o tome kako konturirate lice – naglašavate svijetlim dijelove koje želite naglasiti, a tamnim ih smanjujete i udubljujete. Jednako možete postupati i s okoloočnim područjem”, kaže. Sve što ćete trebati učiniti jest kupiti i tamniju nijansu korektora kako biste dodali dubinu. “Ako imate natečene podočnjake, koristite svjetliji korektor točno ispod natečenog podočnjaka jer će on vizualno naglasiti taj dio, a nijansu tamniji izravno na natečeni dio koji će dobiti dubinu. To je vizualni trik koji će vam pomoći s “vrećastim” podočnjacima”, zaključuje.

Čak i ako nemate problem s natečenim podočnjacima, dvije nijanse korektora pomoći će vam izgledati što prirodnije.

Foto: Pexels