Ako se pita TikTok, umjetni podočnjaci su novi beauty hit

by | 21 siječnja, 2021
tik tok podočnjaci

Još jedan bizaran trend stiže s popularne društvene mreže.

OK, razumijemo. TikTok je carstvo generacije Z i kao takav sa sobom nosi mnoge trendove koje je starijim generacijama, uključujući milenijcima, pomalo teško shvatiti. Tipičan je to generacijski jaz poznat otkad je ljudi na planetu. No, moramo priznati da su neki trendovi koje izrodi TikTok generalno bizarni, a u tu kategoriju svrstali bismo i jedan od posljednjih. Riječ je o “umjetnim” podočnjacima, koji su, čini se, postali cool. Pojavu koju obično poistovjećujemo s lošim zdravstvenim stanjem i nezdravim načinom života, generacija Z je poželjela ubaciti u svoju make-up rutinu.

Naime, tamni krugovi oko očiju obično su jedan od prvih signala da nešto nije u redu s našim organizmom. Osim što mogu biti znak neispavanosti, odnosno loše kvalitete sna, kao i loše prehrane (previše prerađene hrane i konzumiranje velike količine alkohola), oni mogu upućivati i na neki ozbiljniji zdravstveni problem, poput anemije, alergija i kardiovaskularnih bolesti. Kako objašnjava dermatologinja Heather Woolery-Lloyd za Shape, podočnjaci su ujedno i jedan od najčešćih kozmetičkih problema. (Pročitajte: Hrana i suplementi koji mogu pomoći u uklanjanju tamnih podočnjaka)

@sarathefreeelf♬ Greek Tragedy (Oliver Nelson TikTok Remix) – The Wombats

Naravno, mlađe generacije će vrlo vjerojatno na ove retke okrenuti očima i reći da prestanemo biti tako ozbiljni, što dokazuju i viralne snimke na TikToku koje prikazuju make-up rutinu u kojoj su podočnjaci “točka na i”. Look preuzet iz grunge estetike, koju generacija Z, čini se, jako voli, okupirao je TikTok, a postiže se korištenjem ljubičastih, plavih i crvenih nijansi sjenila. Jedan od viralnih videa (ima oko 5,4 milijuna pregleda) na ovu temu je i onaj @sarathefreeelf, koji pokazuje kako u svega par poteza kreirati ovaj look.

Ako vam 2020. godina nije sama po sebi ostavila pozdrave u obliku tamnih krugova ispod očiju, bacite oko na ovaj novi beauty trend.

@daniellemarcan@sarathefreeelf and @abbyroberts made me do it♬ Greek Tragedy (Oliver Nelson TikTok Remix) – The Wombats

Foto: @beeforeal/Instagram