Banane imaju jednu super prednost i vrijeme je da je otkrijete

by | 19 listopada, 2019
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Potpuno je neopravdano reći da, ako želite izgubiti kilograme, trebate među ostalim izbjegavati i banane. One su, zapravo, glavni sastojak dijetalnih napitaka koji ubrzava metabolizam i otapa masnoće.

Banane su pune kalija koji uklanja višak vode iz organizma, čak 450 mg po jednom plodu, a uz to imaju prirodne šećere fruktozu, glukozu i saharozu koji su sjajan izvor energije za tijelo. Jedna banana dovoljna je da se zatomi glad koja bi nas inače natjerala na konzumaciju grickalica.

Upravo se zbog toga banane koriste kao baza za dijetalne napitke uz koje idu još i prirodni razgrađivači masti poput špinata, lana i bobičastog voća. Daju nam potrebne minerale, vitamine i vlakna.

Banana s bobičastim voćem priprema se na sljedeći način – uz jednu bananu ide i jedna žlica bobičastog voća, žličica meda, žličica đumbira i pola šalice mlake vode. Banana sa špinatom sjajna je da se utaži glad zbog vlakana u oba sastojka. Uz jednu bananu ide 20 grama svježeg špinata, pola šalice jogurta, trećina šalice zobenih pahuljica i žličica meda.

Uz napitak od lanenih sjemenki masnoće se brzo tope. Po banani dodajte dvije žličice lanenih sjemenki, dvije žličice sirutke i jednu naranču. Svi ovi napici pripremaju se u blenderu, lako i jednostavno, a najbolje ih je konzumirati ujutro umjesto doručka.