Virusi i imunitet – kako ukloniti vlastitu paniku?

by | 2 travnja, 2020

Posljednjih dana jedino što možete pročitati na portalima je tema koronavirusa koji se širi iz dana u dan i zahvaća sve više žrtava. Koliko god se trudili kritički pročitati te članke i uvjeriti se da ne pripadate populaciji koja najčešće obolijeva, opet se postavlja pitanje što možete učiniti kako biste se u potpunosti zaštitili.

Od koronavirusa, kao i od virusa gripe s kojim ga često uspoređuju, obolijevaju najčešće starije osobe, kronični bolesnici i osobe oslabljenog imuniteta. Ako se niste pronašli u prve dvije kategorije, sigurno se pitate je li vaš imunitet dovoljno jak da vas obrani od korone, ali i od drugih virusa kojih je, zbog naglih promjena vremena, sve više.

Svakodnevne obveze, stres, nepravilna prehrana i nedostatak tjelesne aktivnosti narušavaju imunitet i pridonose lakšem obolijevanju od virusnih infekcija.

Kad svemu tome dodamo kolektive u kojima je uvijek netko prehlađen ali „ne toliko da ostane kod kuće“ i naše najmlađe koji sve viroze iz vrtića i škole hrabro donesu kući, ne čudi da, nakon susreta s virusom, i naš organizam nema dovoljno protutijela da uništi virus s kojim se susreo, nego dolazi do prehlada, viroza, pojačanog osjećaja umora i iscrpljenosti.

Kako ojačati imunitet?

Najnovija klinička istraživanja pokazuju da imunitet najbrže možete ojačati aminokiselinama. Prilikom susreta s virusom, organizam pojačano sintetizira stanice imunološkog sustava čija je zadaća uništiti virus. Protutijela su građena upravo od aminokiselina, a ako ih nemamo dovoljno, pokušaj organizma da sintetizira protutijela bit će neuspješan. Osiguravanjem dovoljnog broja i koncentracije aminokiselina u organizmu se stimulira urođeni i stečeni imunitet, omogućava mu se sinteza protutijela te potiče njihova aktivacija.

Odabirom proizvoda kao što je Yasenka Imuno Boost, koji u svom sastavu sadrži čak 11 aminokiselina, 7 vitamina i 7 minerala, osiguravate svom organizmu zaštitu od virusa. Yasenka Imuno Boost osigurava organizmu sve potrebne aminokiseline za sintezu protutijela, aktivira i jača imunološki sustav, a vama osigurava energiju za preživljavanje stresnih situacija bez narušavanja imuniteta.

Naravno, uz pravilan izbor proizvoda za imunitet, svakako je važno ne zaboraviti pravilno i često prati ruke, provjetravati prostore u kojima boravite, izbjegavati velike skupove ljudi te prilikom kihanja koristiti maramice, ali nikako se nemojte prepustiti panici.

Zaštitite se proizvodom Yasenka Imuno Boost, budite sigurni da je vaš imunitet dovoljno jak i uživajte u svakodnevici.

Ana Prkačin, mag. pharm