Viralna fotografija koja pokazuje kako društvo različito ocjenjuje ženska i muška tijela

by | 29 prosinca, 2022

Kako svijet različito gleda na neke stvari koje se tiču i žene i muškarca pokazala je poznata feministička ilustratorica Lainey Molnar objavivši fotografiju na svom Instagramu.

Upravo ta fotografija vrlo brzo postala je viralna, a o čemu se radi?

Šest slika pokazuje kako društvo smatra “normalnim” kad se muškarci ne briju ili kad javno pokazuju svoja prsa, dok su suprotno slike žena s vidljivim grudima ili neobrijanim bradavicama i dlakama na rukama označene kao “odvratne, promiskuitetne ili nehigijenske” od strane društva.

Lainey Molnar je ilustratorica koja objavljuje uistinu fenomenalne slike kojima daje svoje stajalište o dijetama, izgledu tijela, ali i mentalnom zdravlju. Uz ovu fotografiju stavila je samo kratak tekst koji glasi: The math is not mathing” i hashtag “you do you”. Njezina objava ima blizu 100 000 lajkova, a žene su joj pokazale zahvalnost kroz komentare.

Matematika se ovdje zove dvostruki standard. Jednadžba je osmišljena kako bi žene držale pod stresom pokušavajući zadovoljiti idiotske standarde ljepote kako bi muškarci ostali usredotočeni na vladanje svijetom i kontroliranje žena. Hvala što ste skrenuli pozornost na ovaj užasan izraz nejednakosti između muškaraca i žena. Činite ono što vam je dobro, u vašoj koži, u vašem tijelu, u vašem osjećaju dobrobiti. Muškarci – podržite žene da budu ono što jesu prihvaćajući svoje osobne izbore bez prosuđivanja!”

Zaključak: Budite sretni i birajte ono što vas čini sretnima, a uvijek imajte razumijevanja i poštovanja prema tome ako netko izabere drukčije od vas!

Pročitajte: Evo popisa najslušanijih ženskih podcasta u 2022. godini

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LAINEY (@lainey.molnar)

Foto: Instagram, jacoblund iStock/Getty Images Plus via Getty Images