Vaniln torta s lješnjacima

by | 30 listopada, 2013

Sastojci:

Za biskivt:

  • 15 bjelanjaka
  • 15 žlica šećera
  • 9 ravnih žlica griza
  • 9 ravnih žlica brašna

Za kremu I:

  • 7 dl mlijeka
  • 15 žumanjaka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 250 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 250 g margarina

Za kremu II:

  • 300 g šlaga
  • 3 dl mlijeka
  • 100 g mljevenih lješnjaka
  • 100 g čokolade

Ostali sastojci:

  • 4 dl slatkog vrhnja
  • 200 g čokolade za kuhanje

Priprema:

Biskvit:
1. Umutiti 5 bjelanjaka i 5 žlica šećera u čvrst šaum.
2. Potom dodati 3 žlice griza i 3 žlice brašna, pa polako promiješati kuhačom
3. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, te u nju uliti pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC dok ne porumeni.
4. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dva biskvita.

Krema I:
1. U posudu uliti 5 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da prokuha.
2. Posebno umutiti žumanjke i puding sa preostalim mlijekom i vaniln šećerom, pa uliti u prokuhano mlijeko. Nastaviti sa kuhanjem uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu smjesu dodati margarin i izmiksati.

Krema II:
Umutiti šlag s mlijekom, pa u njega dodati mljevene lješnjake i naribanu čokoladu, a potom promiješati.

Završni postupak:
1. Prvi biskvit premazati 1/2 kreme I, zatim nanijeti 1/2 kreme II i preklopiti drugim biskvit. Isti postupak ponoviti još jednom i završiti trećim biskvitom.
2. Posebno na pari rastopiti čokoladu sa slatkim vrhnjem. Zatim ostaviti da se ohladi, pa izmiksati.
3. Nadjevenu tortu premazati kremom od slatkog vrhnja i čokolade, a bočne stranice ukrasiti čokoladnom folijom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept