


Sastojci:
- 5 dl mlijeka
- 1 puding od vanilije
- 500 g višanja bez koštica
- 1 žlica gustina
- 6 žlica šećera
- 2 vanilin šećera
- 2 dl slatkog vrhnja
- 1 dl otopljene čokolade
- 2 žlice ruma
- 4 kugle sladoleda od vanilije
- 2 žlice soka od limuna
Priprema:
1. U manju posudu uliti 4 dl mlijeka, dodati 4 žlice šećera i staviti da proključa. Ostatak mlijeka pomiješati s praškom za puding od vanilije, usuti u proključalo mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi miješajući sve dok se ne zgusne. Gotov puding ostaviti da se ohladi.
2. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, dodati u ohlađeni puding i polako promiješati.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati višnje, šećer, gustin, vanilin šećer, rum i sok od limuna. Kuhati na umjerenoj temperaturi i miješati sve dok se ne dobije kremasta smjesa.
4. U šire posude uliti polovinu nadjeva od pudinga i ostaviti da se stegne. Zatim nanijeti 3/4 preljeva od višanja i prekriti ostatakom nadjeva od pudinga. Na to staviti kuglu sladoleda, nanijeti ostatak preljeva od višanja a ukrasiti otopljenom čokoladom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



