Vanilin krema s bobičastim voćem

by | 19 lipnja, 2014

desert

Za voćnu kremu:

  • 400 g bobičastog voća (ribiza, kupina, borovnica…)
  • 200 g mascarpone sira
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 3 žlice šećera

Za vanilin kremu:

  • 5 dl mlijeka
  • 1 puding od vanilije
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 4 žlice šećera

Za dekoraciju:

  • 4 rolice

Priprema:

Voćna krema:

1. Bobičasto voće izgnječiti vilicom i kratko prokuhati sa šećerom i vanilin šećerom, da se dobije kompaktna smjesa.
2. U ohlađen voćni nadjev dodati mascarpone sir i umutiti mikserom.
3. Zatim dodati šlag od slatkog vrhnja i polako promiješati.

Vanilin krema:

1. U manju posudu uliti 4 dl mlijeka, dodati šećer i kuhati dok ne proključa.
2. Posebno pomiješati prašak za puding od vanilije i ostatak mlijeka, te dodati u proključalo mlijeko. Kuhati na umjerenoj temperaturi i miješati sve dok se ne zgusne.
3. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, dodati u ohlađen puding i polako promiješati.
4. Pripremiti četiri staklene čaše, te u njih naizmjenično stavljati voćnu i vanilin kremu dok se ne utroše obje kreme.
5. Ukrasiti rolicama i grančicom ribiza.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Tagovi: