Uskoro ćete moći uživati u zdravim delicijama na glavnom zagrebačkom trgu

by | 12 kolovoza, 2020

Veganski burger, kebab od dimljenog seitana, delicije s tofuom i svi oni specijaliteti nakon kojih prste oblizuju čak i mesojedi.

Da, poštujući sve propisane protuepidemijske mjere, otvara se 13. po redu ZeGeVege festival na kojemu ćete moći dva dana uživati u velikoj i raznovrsnoj ponudi izlagača zdrave hrane, ekoloških i drugih održivih proizvoda te kozmetike koja nije testirana na životinjama, kao i u edukativnoj i zabavnoj ponudi. Petak, 11. rujna 2020. (8-21 sat) i subota, 12. rujna 2020. (8-20 sati) dani su kada ćete na zagrebačkom glavnom trgu proslaviti najveću Veganmaniu u regiji!

Ovaj festival zovemo još i festivalom održivog življenja, s pravom, jer je održivo življenje način života kojim se pri korištenju prirodnih resursa ne ugrožavaju okoliš, životi ostalih životinja i dobrobit drugih ljudi. Takav način življenja dugoročno omogućava opstanak biljnih i životinjskih vrsta, bioraznolikost i miran suživot svih bića na planetu. Suosjećanje za druge i briga za svijet oko nas temelji su održivog načina življenja. Održivim načinom življenja unaprjeđujemo vlastito zdravlje te živimo punim plućima i mirne savjesti jer svojim životom ne škodimo drugim bićima. Održiv način življenja podrazumijeva prehranu namirnicama biljnog podrijetla, odijevanje odjeće od neživotinjskih materijala, korištenje proizvoda koji nisu testirani na životinjama, udomljavanje umjesto kupnje životinja, razvrstavanje otpada i štedljivo postupanje s energijom. A sa svim tim moći ćete se upoznati u rujnu, jedva čekamo!

Foto: Unsplash