Uzela sam slobodan dan samo za sebe i nisam nikome rekla: Najmanje je pet razloga zašto ću to sigurno ponoviti!

by | 27 siječnja, 2023
Z Centar

Sredinom ovog mjeseca usred tjedna uzela sam slobodan dan i nisam to rekla baš nikome, čak ni najboljim frendicama koje me još od Nove godine nagovaraju da pobjegnemo na produženi vikend. I najmanje je pet razloga zašto ću to ponoviti, no krenimo redom.

Vjerovali ili ne, uistinu nisam introvert, obožavam društvo i izlaske, a kad mogu birati, uvijek odaberem ekipu umjesto mirne večeri kod kuće. Možda sam upravo zato samu sebe iznenadila kad sam već u trenucima dok su otkucavali zadnji momenti 2022. kao glavnu novogodišnju odluku odabrala onu da ću više kvalitetnog vremena provoditi sa sobom samom, pa makar to bilo samo jednom mjesečno.

Praktično, kako mi plaća stiže do 15. u mjesecu, odlučila sam da to bude u drugoj polovici mjeseca. Drugi uvjet koji sam si zadala bio je da taj dan moram provesti izvan svoja četiri zida. Prošle godine već sam imala par pokušaja: napunila sam kadu, zapalila svjećice i pustila glazbu, ali to je bilo samo to – zapravo se nisam skroz posvetila samoj sebi.

Kad je došao taj povijesni slobodan dan, prvi koji sam poklonila sama sebi te koji sam u međuvremenu odlučila od A do Ž foto-dokumentirati, već ujutro je počela padati kiša. Tipičan izazov, zar ne? Mogla sam odustati od plana i doći na posao, time ne bih ništa izgubila. Ili? Ne, nisam htjela već prvom prilikom prekršiti najvažnije obećanje dano samoj sebi.

Kako su u tijeku sezonska sniženja, zabundala sam se i odlučila ovaj dan provesti u trgovačkom centru jer, priznajem, to sam oduvijek željela. No ne bilo kojem, nego u onom nove generacije – Z Centru – jer jedino tako imam garanciju da ću sve pronaći pod jednim krovom na jedan najobičniji radni dan, ali bez stresa. Da sam donijela dobru odluku potvrdio je već prvi pogled na prostranu garažu.

Definitivno zaključujem da maratonsko obilaženje trgovina u ovako isplaniranom danu uopće nije potrebno. U svega tri sata opuštenog obilaska trgovina odjećom i obućom, na radni dan usred tjedna, svi artikli su pregledno i lijepo posloženi, a osoblje i više nego uslužno – čak i u najpopularnijim dućanima gdje inače za vrijeme sniženja mnogi samo plaćaju, a tek kod kuće isprobavaju jer drukčije ne ide. Nažalost, situacija s cijenama energenata trenutačno je nepredvidiva i dodati novi bespotreban trošak benzina samo da bih vratila neki predmet za mene više nije opcija, ne samo zbog ušteda već i očuvanja okoliša.

Nakon što sam pronašla svoj superbazni jesensko-zimski outfit, odlučila sam odmah tako spektakularna popiti kavu u WOW baru– jer već je krajnje vrijeme, ali i trenutak za proslavu tako fantastičnog ulova.

Iako zagrebački Z Centar, prvi hrvatski trgovački centar nove generacije, u svom gastro corneru ima velik broj ugostiteljskih objekata sa zdravijim varijantama obroka, poželjela sam ni više ni manje nego krumpiriće. Praktičan obrok u hodu pružit će mi potrebnu energiju za nastavak dana.

Kako je svanulo sunce, odlučila sam otići na krov Z Centra jer sam nedavno od frendova čula da se tamo može igrati mini golf na otvorenom. Specijalna ekološki prihvatljiva travnata podloga izgledom i dodirom navodno podsjeća na prirodnu travu. Problem su mi bile jedino potpetice koje mogu upadati na površinu i ometati igru. No, problema nema, je li tako? Samo dragi nam izazovi! Jedva sam čekala presvući se u svoj netom kupljeni casual outfit i golf terenu, sunce, svježi zrak – Here I come!

Kako je bilo? Mogu vam samo poželjeti da i sami isprobate ovakav neuobičajeni način zabave, opušten i unikatan jer nećete požaliti. Sljedeći rođendan s ekipom slavim na golf terenima, bez dvojbe! Odmah pokraj terena nalazi se MiniPolis, dječji grad s više od 40 tematskih kućica koji se prostire na 2000 kvadrata. Namijenjen je, naravno, mlađima od mene kako bi otkrili što žele postati kad odrastu. To me podsjetilo da sam kao mala maštala o tome da postanem stjuardesa. Kad su to čuli u igraonici, dopustili su mi da napravim fotke za Instagram i najviše što ću reći je to da je ovo za mene bilo jedno vrlo emocionalno i zabavno iskustvo!

Na prvi pogled dovoljno da zaključim ovaj dan koji od sada definitivno postaje tradicija. Ipak, opustiti se u novom CineStar kinu, jedinom na zapadu Zagreba, i to na luksuznom ležaju za dvoje – još je bolja ideja! Svakako preporučujem da se razmazite i isprobate Royal beds ležajeve za dvoje izrađene od kože, uz stoliće za odlaganje hrane i pića, s bežičnim punjačima za mobitel. Ovdje je udobnost dovedena do maksimuma pa uz odličan naslov gotovo ništa više nije potrebno za kreiranje posh trenutka u kojem se želite opustiti, ali i ostati u trendu s novim filmskim naslovima, uz neizostavne kokice – naravno!

Za kraj ovog senzacionalnog dana kod kuće sam si pripremila toplu kupku i da, i dalje imam najmanje pet razloga zašto ću ovo cjelokupno iskustvo ponoviti. Moja strast je moda, a u minimalno vrijeme obnovila sam garderobu bez gužvi i čekanja. Pritom sam i uštedjela, što je također od nepresudne važnosti ovih dana. Laganom sportskom aktivnošću pobrinula sam se za svoje tijelo, a u tih ukupno šest sati nisam bila niti gladna niti žedna. To mi je jako bitno jer inače preskačem obroke, što nikako nije dobro. I ono najvažnije, osjećam se zahvalno i ponosno – jedan dan posvetila sam samo sebi i svojim željama, što mi nikad nitko neće moći oduzeti. U svim trenucima nadalje, želim sebi, ali i vama da budete bolji prema sebi i drugima.

Fotografije Danko Šimunović; Styling Marcela Vrček

Tagovi: