Uz ove vježbe u dnevnom boravku “prohodat” ćete kilometre u svega nekoliko minuta

by | 21 lipnja, 2020

Ako je vani ružno vrijeme ili vam se samo ne ide van, postoje načini da prošećete bez da zapravo izađete iz svog stana. I ne, nije nužno da imate traku za hodanje niti ćete morati kružiti oko stola u kuhinji.

Naime, možda niste bili ni svjesni da vam je na raspolaganju još jedna mogućnost, a to je korištenje videa za hodanje u stanu. Ove vježbe će hodanje u mjestu ili pokrete aerobika učiniti zabavnima, kako piše Wellandgood.

“Hodanje je fantastična kardio vježba koja ne mora biti snažnog intenziteta, a istovremeno može itekako ubrzati puls i postati visokog intenziteta ako se izvodi pravilno”, kaže trener John Thornhill.

Kako bi vaše vježbe hodanja u zatvorenom bile što zanimljivije, skupili smo kolekciju najboljih videa na tu temu. Pritom su vježbe slabog intenziteta najlakši način da skupite vaših 10.000 koraka na dan bez da napustite dnevni boravak.

1. 7-minute workout 1,000 steps
Ako trebate kratke vježbe kako bi vam cirkulacija proradila, iskušajte ove vježbe hodanja koje je pripremila Lucy Wyndham-Read. Do kraja ove vježbe ćete napraviti tisuću koraka.

2. 20-minute Indoor Walking Workout
Holly Dolke vodi vas kroz trening u trajanju 20 minuta kako biste hodanjem u mjestu začinili svoj dan. Pritom se mijenjaju kroz 30 sekundi vježbe hodanja s vježbama snage u istom trajanju.

3. Walk at Home 2-Mile Walk
Kraljica hodanja u zatvorenom, Leslie Sansone, osmislila je ovu šetnju dugačku 3,2 kilometra koju možete kombinirati sa aerobnim vježbama.

4. 30-minute Get Fit Indoor Walking Video
Kroz ovaj polusatni trening vas vodi Schellea Fowler koja je u predivnim pedesetim godinama, a za šetnju s njom uopće ne morate izaći iz kuće.

5. 10,000 Indoor Step Challenge

Prije nego što se uzbudite, ovaj polusatni trening Joanne Soh omogućite će vam da prijeđete 10.000 koraka ako vježbu ponovite dvaput. No ako uspijete i samo u jednom pokušaju, ovo je odličan način da se pokrenete. Uz 30 sekundi hodanja kombinirate 30 sekundi drugih aerobnih pokreta.

IZVOR: 24SATA.HR