Uz ovih 6 savjeta pretvorite svoju kupaonicu u omiljenu prostoriju u domu

by | 21 veljače, 2024
uređenje kupaonice

Ne trebate dignuti kredit da biste transformirali svoju kupaonicu. Dovoljne su neke male preinake da bi ona postala vaša omiljena prostorija u domu.

Kupaonicu rijetko smatramo opuštajućim mjestom u kojem želimo duže boraviti, ali sezona kratkih dana koji nas mame da se više zadržavamo kod kuće ugađajući tijelu i duhu idealno je vrijeme za pretvaranje ove prostorije u svoje malo utočište.

Čak i ako imate vrlo malu kupaonicu, s malo pažnje i truda, uz ovih šest savjeta, ona može postati vaša omiljena prostorija u domu. Dovoljno je da unesete nekoliko opuštajućih elemenata kako biste kreirali wellness ambijent koji nas očarava u SPA centrima.

uređenje kupaonice

Pretvorite svoju kupaonicu u mini spa

Odlučite se za zemljane tonove

Iako možete biti u iskušenju eksperimentirati s aktualnim bojama zidova, pločica i ručnika, da bi kupaonica odisala opuštajućom atmosferom, odlučite se za umirujuće boje, od bijele i smeđe do tamnosive, koje mogu poslužiti kao odlično platno za sitne ukrase u vašoj omiljenoj boji.

Izbacite plastiku

Zamijenite plastične košare onima ručno pletenima od prirodnih materijala. Koristite ih za odlaganje prljavog rublja ili čuvanje ručnika, WC papira i kozmetičkih potrepština.

uređenje kupaonice

Ne zaboravite na mirise

Miris je najjednostavniji način za stvaranje više osjetilnog iskustva. Ako se želite razbuditi dok se spremate na posao, u aromalampu nakapajte par kapi esencijalnih ulja citrusa, mente, ružmarina, bosiljka ili đumbira. Za kupku prije spavanja, odaberite opuštajuća eterična ulja, kao što su lavanda, kamilica, valerijana ili sandalovina.

Stvorite zelenu oazu

Police ne služe samo za gomilanje kozmetičkih proizvoda – ukrasite ih biljkama kojima odgovara vlaga (primjerice, orhidejama ili paprati) ako imate dovoljno dnevnog svjetla. A ako kupaonica nije gostoljubiva za biljke u lončanicama, razmislite o rezanom zelenilu u vazi. Nekoliko stapki slonova uha uz rub kade dobro je mjesto na kojemu možete početi graditi svoju zelenu oazu.

uređenje kupaonice

Nabavite drveni pladanj za kadu

Funkcionalan je, a posebno za male kupaonice u kojima nema mjesta za izlaganje sitnica, poput šalice čaja, kuglice za kupanje ili knjige, koje će vam trebati za stvaranje dodatnog ugođaja dok se namačete u kupki. Kao što vidite na slici, ne trebate u kupovinu, u tu svrhu možete upotrijebiti dasku ili policu koja vam više ne služi.

kupaona kao mini spa

Pustite glazbu

Ne zaboravite da glazba ima veliku ulogu u opuštanju. Mali prijenosni zvučnik u kupaonici bit će vaš najbolji prijatelj. Odaberite klasičnu glazbu, new age ambijentalne tonove ili se opustite uz zvukove iz prirode.

Foto: RossHelen, iStock/Getty Images Plus, brizmaker, iStock/Getty Images Plus, Liudmila Chernetska, iStock/Getty Images Plus, oksana_nazarchuk, iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Tagovi: