Uređaj koji može pomoći vašoj dehidriranoj, suhoj koži sklonoj rozaceji i/ili psorijazi

by | 9 veljače, 2021
suha koža

Ako imate nadraženo grlo, suhu kožu i probleme sa spavanjem, rješenje vašeg problema može biti u razini vlage u zraku u prostoru u kojem boravite.

Grijanje, a pogotovo centralno, smanjuje razinu vlage u prostoru, što posljedično uzrokuje veću osjetljivost na prehladu i alergijske reakcije. Uz to, suhoća u zraku može vidno utjecati na našu kožu što vodi i do perutanja i pucanja kože. Rješenje je svakako da si nabavimo ovlaživač (on se razlikuje od difuzora) zraka, uređaj koji će nam pomoći da reguliramo vlagu u životnom prostoru. On funkcionira tako da ispušta hladniju maglicu ili vodenu paru koja dolazi iz vode u uređaju. Nakon što napunimo spremnik vode koji ovisi od uređaja do uređaja, on ga prerađuje u paru i ispušta u zrak, dok su oni koji imaju ultrasonične vibracije sigurnija opcija jer su više higijenski.

Vrlo je važno da kupite ovlaživač zraka koji će biti u skladu s vašom kvadraturom životnog prostora kako bi doista mogao pružiti vam svoj puni potencijal. Budući da može pomoći kod suhoće grla i usta, smanjiti gušenje i kašalj, odčepiti sinuse, hidratizirati vašu kožu i pritom dati beneficij i unutarnjim biljkama, vrijeme je da razmislite o kupovini istog, no pazite da ne pretjerate jer i prevelika razina vlage u stanu nije dobra.

ovlaživač zraka
Koji su glavni beneficiji ovlaživača zraka za kožu?
Budući da se oni koriste najčešće zimi, u mjesecima kada grijemo i koža nam ostaje bez svoje prirodne hidratacije i ulja, ostavljajući nam lipidnu barijeru oštećenom, zategnutom i suhom, uloga ovlaživača zraka tu je da vrati koži njenu normalnu funkciju, pomažući joj da regulira lučenje sebuma i razinu hidratacije.

Osim toga, ovlaživači zraka mogu pomoći koži i u zaštiti od zagađenog zraka. Oni su svojevrsna tampon zona između okoliša i vaše kože. Također, budući da će, kad izvana uđete u topli prostor, prirodna vlaga koju imamo brže nestajati pri tako velikoj promjeni temperature, ako koristite ovlaživač – oko toga se više ne morate brinuti.

Oni koji mogu vidjeti posebno velike beneficije na koži su oni koji imaju problema s određenim stanjima kože kao što su rozaceja, psorijaza, izrazito suha i dehidrirana koža i sva ona stanja koja se zimi pogoršavaju zbog nedovoljne hidratacije. Beneficije na koži ćete prepoznati gotovo odmah, baš kao i bolji san i lakše disanje. Samo se pobrinite za to da uzmete dovoljno velik ovlaživač s obzirom na kvadraturu prostora u kojem živite.

Foto: Pexels