Upravo ova plaža je definitivno simbol hrvatskog turizma

Rajska plaža Zlatni rat pokraj Bola na otoku Braču jedna je od najljepših šljunčanih plaža na hrvatskoj obali

by | 2 kolovoza, 2021
plaža zlatni rat, bol na braču,

Zlatni rat je definitivno najprepoznatljiva plaža u Hrvatskoj. Ova rajska plaža pokraj Bola na otoku Braču melem je za oči, kupanje i uživanje. A osim toga, jedinstvena je u svijetu pa se zato i naziva SymBOL of the Adratic. Svojim izgledom pruža se poput jezičca gotovo pola kilometra i ide okomito u more, a upravo tu se često mijenja oblik pod utjecajem valova i morskih struja te vjetrova.

Do nje možete doći brodićem ili turističkim vlakićem koji vozi tijekom ljetne sezone i polazi iz luke Bol, kao i automobilom ili laganom šetnjom od 20 minuta uz more po šetnici koja je popločena. Mjerenja su pokazala da je plaža svake godine sve duža. Ukupna površina žala iznosi 19.900 kvadratnih metara, a pošumljenog dijela 8600 kvadratnih metara. Plaža je od središta mjesta udaljena 2 km.

Valja spomenuti da je Svjetska turistička platforma Big 7 Travel proglasila upravo Zlatni rat najboljom plažom na svijetu u 2019. godini: “Zlatni rat je najspektakularnija hrvatska plaža. Nije samo oblik roga taj koji je čini tako lijepom i jedinstvenom nego i činjenica da je ova pješčana plaža okružena kristalno čistim morem čija se boja mijenja od tirkizne do tamnoplave u samo 10 ili 20 metara. Desetljećima stari borovi pružaju hladovinu, ali ovdje nećete htjeti izaći iz toplog mora. Jasno je zašto je Zlatni rat najbolja plaža na svijetu u 2019. godini.”

Ovo je definitivno plaža za obitelji s djecom, a sadrži mnoge zabavne i rekreativne sadržaje te zabavne aktivnosti za mlade. Također, omiljeno je mjesto surfera i kite-surfera iz cijelog svijeta.

Jeste li već posjetili ovu čarobnu plažu?

 

Izvor i foto: croatia.hr, Instagram

FOTO: xbrchx iStock/Getty Images Plus via Getty Images