Upoznajte Mirnu, novo kantautorsko ime na domaćoj glazbenoj sceni

by | 27 rujna, 2019

“Odmalena sam pokazivala želju za bavljenjem glazbom i mislim da je glazba zapravo jedina postojana konstanta u mom životu. Roditelji su mi puštali kvalitetnu glazbu poput Beatlesa, Stonesa, Pink Floyda, Zeppelina… Mogu reći da su time prilično utjecali na moj glazbeni ukus”, reći će Mirna o svojim prvim glazbenim utjecajima. Danas pak ova mlada ljubiteljica glazbe izdaje vlastiti album i ostvaruje svoje snove, stoga je krajnje vrijeme da je upoznate!

“Silno me veseli izlazak mog prvog albuma. Nazvala sam ga “Snovi” zato što na neki način označava početak realizacije mojih snova koje sanjam još od djetinjstva, odnosno želju za bavljenjem i izražavanjem putem glazbe”, poručuje talentirana kantautorica iz Rijeke, koja s nestrpljenjem iščekuje izlazak svog prvog albuma i 12 autorskih pjesama. “Snovi” izlaze danas, 27. rujna, a već 2. listopada Mirna će uz pratnju benda održati koncertnu promociju u zagrebačkom klubu Vinyl.

Uoči izlaska albuma prvijenca, Mirna je objavila još jedan singl s albuma. Riječ je o pjesmi „Gdje si sad“ za koju ćemo uskoro vidjeti i videospot, koji će i ovoga puta režirati njezini dugogodišnji suradnici i prijatelji Ira & John koji su zaslužni i za omot albuma: “Ira i John su odlično popratili priču likovnim oblikovanjem naslovnice i knjižice albuma. Transparentna koprena koju navlačim dio je snoviđenja, izvjesne atmosfere albuma, kao što i sâm naslov nagovještava, dok nagost pak sugerira intimu većine mojih pjesama. Zahvaljujem Marku Mrakovčiću na sjajnim aranžmanima koje je napravio za moje pjesme, Darku Terleviću koji je napravio aranžman za pjesmu “Mijenja me” te Zimi (Cubies) koja je osmislila i odsvirala orgulje na pjesmi “Nestvaran”.

Spotovi su ono u što Mirna i ekipa ulažu puno truda i vremena, a rezultat je uvijek predivno ispričana priča o kojoj govori pjesma. Posljednji spot “Nestvaran” prepoznala je i struka pa je ušao u natjecateljski program na Danima hrvatskog filma. Spot “Tvoja laž” bio je nominiran na MTS festivalu 2018. u Beogradu i ušao u top tri u kategoriji Najbolji alternativni rock spot.

Mirnin prvi nastup s autorskom glazbom bio je u finalu Karlovačko Rock Off festivala, 2017. u Rijeci, u sklopu festivala “Hartera”. Ljubav prema glazbi počela je još u djetinjstvu, prije svega zahvaljujući njezinom ocu, Marinu Škrgatiću, pjevaču, skladatelju i tekstopiscu. “Često smo zajedno pjevali uz klavir ili gitaru, koju me pokušavao naučiti svirati, ali nije mi išlo jer nisam mogla stisnuti žice kako treba. Zbog toga su me roditelji upisali u glazbenu školu za klavir. No, meni ipak program glazbene škole nije bio baš zabavan i nije mi davao dovoljno slobode u izražavanju, pa sam se počela sama igrati harmonijama i melodijama iz glave. Već s devet godina počela sam pisati svoje skladbe, kojih se i danas znam prisjetiti i odsvirati na klaviru, a onda mi najčešće dođe inspiracija za neku novu pjesmu.” Što nam sve ova mlada kantautorica priprema doznajte na njezinom Instagramu i Facebooku.

Foto: PR