Upoznajte Franmari, novi hrvatski modni brend odjeće od prirodnih materijala

by | 5 kolovoza, 2022
hrvatski modni brend

Modni brend Franmari, iza kojeg stoji dizajnerica Evica Miletić, pokrenut je krajem 2020. godine i ovog je proljeća domaću modnu scenu osvježio romantičnim, jedinstvenim stilom namijenjenom ženama koje vole posebne, bezvremenske i kvalitetne komade odjeće napravljene od prirodnih materijala, putem kojih mogu pokazati svoju romantičnu, ali i odvažnu stranu.

Franmari je modni brend koji nudi kvalitetne kukičane i pletene odjevne predmete i modne dodatke čija je izrada je vrlo kompleksna i dugotrajna, ali samim time jamči bezvremenske odjevne komade koji će ženu koja ih nosi učiniti posebnom i drukčijom. Ideja brenda Franmari jest kroz vlastiti doprinos promicati stvaralaštvo koje se danas u svijetu konzumerizma itekako zanemaruje – Franmari odjevni predmeti nisu “in” ili “out”, već su statement koji žena koja ih odijeva šalje o sebi.

hrvatski modni brend

hrvatski modni brend

“Osnovni kriteriji kojima se vodim kad dizajniram su prirodnost i lakoća nošenja. Svaka je žena posebna i svoju individualnost želi iskazati kroz svoj modni stil. Zbog toga sam se posvetila dizajnu i izradi kolekcija fokusiranima na svakodnevicu urbanih žena koje se vole osjećati ženstveno, koje prednost daju prirodnim materijalima, udobnosti i unikatnim detaljima po kojima će biti prepoznate”, rekla je Evica Miletić koja je u lipnju svoju kolekciju proljeće/ljeto predstavila na MINISHOWOFF eventu u organizaciji Mini industryja.

hrvatski modni brend

Ulazak Evice Miletić u svijet modnog dizajna dogodio se spontano – od malena je pokazivala sklonost prema kreativnom izražavanju na raznim područjima – bavila se izradom nakita, vješto je plela i kukičala odjevne predmete koji su uvijek izazivali pozitivne reakcije i bili prepoznati od strane žena koje vole modu. Potreba da svoje znanje i talent nadogradi te ozbiljno krene u svijet modnog dizajna bivala je sve jača te je upisala i završila modni dizajn na učilištu Profokus u Zagrebu.

hrvatski modni brend

Prodaja modnih odjevnih predmeta brenda Franmari trenutačno se odvija putem društvenih mreža i osobnih narudžbi putem e-adrese: [email protected], a u budućnosti će se odjeća moći naručiti i putem webshopa. Cijene se kreću između 300 i 1200 kn, a kolekciju proljeće ljeto pogledajte na Instagramu i Facebooku.

hrvatski modni brend

hrvatski modni brend

hrvatski modni brend

hrvatski modni brend

Foto: Zvonimir Ferina