Una Pašić Gregović izdala je e-knjigu o dojenju kako bi pomogla novopečenim majkama

by | 24 siječnja, 2021
doulina knjižica o dojenju

Una Pašić Gregović, mlada majka, blogerica, kolumnistica te certificirana doula napravila je veliki korak u svom radu izdavši “Doulinu knjižicu o dojenju”.

Njezina e-knjiga sastoji se od tridesetak stranica obogaćenih predivnim ilustracijama Marite Vuković, a dotiče se čestih pitanja koje imaju novopečene majke. Neka od njih su i: „Kako dojenje funkcionira?”, Koje su prednosti dojenja?”, Kako se mlijeko stvara?”, a nudi i konkretne savjete te pomoć oko tema kao što su ragade, mastitis, zastoji, izdajanje, pohrana izdojenog mlijeka, kako naglašava Una na svom blogu. Osim toga, mlada autorica dotiče se tema poput carskog reza, tandemskog dojenja te dojenja blizanaca. Ono što ovu knjigu izdvaja te čini posebnom iskustva su i praktični savjeti stvarnih žena koje su dojile, a koje su svoje priče odlučile podijeliti kako bi olakšale novopečenim (i budućim) majkama koje tek ulaze u svijet majčinstva. (Pročitajte: Pričali smo s mladom doulom koja nam je opisala što radi i kome sve pomaže kroz trudnoću)

“Tijekom cijele trudnoće razmišljamo o načinu na koji ćemo vlastitom djetetu osigurati ono najbolje, kako mu pružiti sve što mu je potrebno, kako se s njime povezati i kako stvarno biti tu za njega, svjesne i prisutne. A taj put, nakon iskustva trudnoće i poroda, započinje dojenjem. Želim da znaš da sam pišući i pripremajući ovaj sadržaj razmišljala o tebi jer sam i sama prošla kroz te divne i zahtjevne trenutke. Želim da znaš da mi je podrška drugih žena neizmjerno značila, pa se zato nadam da će ova knjižica biti podrška tebi”, poručila je Una svojim čitateljicama.

Format knjige pogodan je za laptope, tablete, pametne telefone te e-čitače, a možete je naručiti putem Uninog bloga. Skupivši svoja znanja u ovu knjižicu, Una je još jednom pokazala veliku ljubav i predanost prema svom poslu i pomaganju drugima.

Foto: Antun Hiršman/Hirsch Studio