U Zagrebu se održava međunarodni Sajam skijanja!

by | 28 rujna, 2022

Više od 70 izlagača iz Austrije, Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Nizozemske i Hrvatske predstavit će se na prvom Sajmu skijanja u Family mallu koji će se održati od 1.-2.10.2022. Organizator sajma je tvrtka PLACE2GO d.o.o., poznata kao dugogodišnji organizator jedinog sajma turizma u Hrvatskoj koji se svake godine održava u Areni Zagreb. Ove godine odlučili su se na iskorak i krenuli u organizaciju specijaliziranih sajmova, od kojih je prvi upravo ovaj sajam skijanja.

Kako skijališta i svi koji su vezani uz skijanje nemaju priliku nastupiti na našem PLACE2GO sajmu u Areni u ožujku, jer im tada još traje sezona, odlučili smo se organizirati poseban sajam upravo za ovu nišu. Uspjeli smo okupiti kremu ovogodišnje skijaške ponude i dovesti ih u Zagreb, na što smo jako ponosni” – istaknula je Damjana Domanovac, direktorica sajma.

Family mall donosi prvu indoor skijašku stazu u Hrvatskoj koja će biti postavljena unutar sajamskog Family mall paviljona. Zasigurno odlična vikend atrakcija za sve roditelje s djecom!” – nastavio je direktor Family malla Goran Fric.

Na sajmu će se predstaviti skijališta, hoteli, resorti, turističke agencije, skijaške škole, trgovine opremom, te poznati skijaški brendovi poput Elana, Heada, Rossignola, Salomona, Atomica i drugih. Ono što će mnogima biti zanimljivo je i mogućnost plaćanja na rate što će omogućiti Lean Pay.

Među izlagačima možemo istaknuti one za koje su hrvatski skijaši sigurno čuli a to su skijališta poput austrijskog Kals Matreia, St. Jakob i.D., Sillian Hochpustertal, Hochzillertal Kaltenbach, Spieljochbahn Fügen, Villacha, Nassfelda, talijanskih Dolomita, slovenskog Pohorja, Rogle, Krvaveca i Kopa, bosanskohercegovačke Jahorine, srpskog Kopaonika i Zlatibora. A hrvatske turističke agencije Ban tours, Palma travel, Best travel, Izazov, Azour tours i druge, povest će sve zainteresirane skijaše do željenih zimskih odredišta. Predstavit će se i velike značajne hotelske kuće poput VAYA grupe, brzorastuće hotelske grupacije iz Austrije, Naturel Hotels & Resorts, Schultz gruppe, Viceroy hotela Kopaonik, HIT hotela iz Kranjske Gore, Pohorje Village i drugi.

Unutar sajamske dvorane bit će postavljeno pravo indoor skijalište na kojem će svi moći okušati svoje skijaško umijeće.

Mnogobrojne škole skijanja i sportski ski klubovi ponudit će svoje zimske programe.

Od gastronomskog dijela domaćini su pripremili sve ono zbog čega skijaši (osim skijanja) vole odlazak u planine: germ knedle, Aperol Spritz i mnoga druga gastro i tekuća iznenađenja na pravom après-skiju. Za one koji još nisu savladali skijašku terminologiju après-ski je francuski izraz Iz 50-ih godina koji doslovno znači “nakon skijanja”, a najbliži opis bi bio da su to “društvene aktivnosti i zabava nakon dnevnog skijanja”.

Oni koji žele razgledati i isprobati najnovije modele skija, doći će na svoje jer se na sajmu predstavljaju brendovi poput Elana, Rossignola, Salomona, Atomica s najnovijim modelima.

Na vanjskom dijelu sajma posjetiteljima će se predstaviti nizozemski i hrvatski iznajmljivači kampera jer, ako niste znali, i s kamperima možete otići na skijanje.

Uz sve već spomenuto, posjetitelje očekuju i brojni sajamski popusti i brojne vrijedne nagrade poput skijaških aranžmana, skijaških karata, opreme i drugo.

Dovoljno razloga da vikend od 1.-2.10. 2022. provedete u Family mallu u Zagrebu.

Više možete saznati na https://place2ski.com/ i https://familymall.hr/sajam-skijanja/

Foto: PR

Tagovi: