Masaža bi mogla biti vaš najveći saveznik u održavanju mladolikog lica

by | 21 rujna, 2020

Opsjednutost mladošću i njezinim produljenjem koliko god je to moguće, težnja je mnogih ljudi. Razlika je u načinu pristupa starenju i koliko je pojedinac spreman ići daleko kako bi postigao svoj cilj i kožu što duže održao blistavom i zategnutom.

Ne čudi stoga veliki uspjeh kozmetičke industrije koja zarađuje milijune upravo na proizvodima čija je namjena anti-ageing tretmanima. Neki će, doduše, otići korak dalje te se podvrgnuti estetskim operacijama.

U beauty svijetu, jedno je sigurno, mladolikost kože stoji cijelo bogatstvo. No, postoje metode koje možete primijeniti i kod svoje kuće i tako uz masažu i znalački pristup osobnim ritualima ljepote, učiniti da se osjećate lijepo i zadovoljno u svojoj koži.

Masaža lica

Iako je tehnika tek nedavno počela dobivati ​​na popularnosti u krugovima za njegu kože, umjetnost i znanost masaže lica zapravo datira u period prije 3.000 godina s korijenima u tradicionalnoj kineskoj medicini, kako piše Harpers Bazaar.

U ovom slučaju, za mnoge nije strano niti posegnuti za botoksom kako bi rezultati bili što vidljiviji.

Koje su prednosti masaže lica?

Masaža lica je sjajan alat za rješavanje brojnih problema s kožom, pa čak i zdravljem.

Liječenje započinje orijentalnim dijagnostičkim postupkom kako bi se utvrdio osnovni uzrok pojave stanja jer lice može odražavati povijest vaše fizičke, mentalne i emocionalne situacije.

Može osloboditi neželjene crte, osloboditi natečenost i rezultirati „vitkijim“ licem i jagodicama.

Ako želite pojačati učinak svojih proizvoda za njegu kože, masaža lica izvrstan je način za to.

U smislu specifičnih blagodati, masaža lica potiče cirkulaciju limfnog sustava, potiče protok krvi i poboljšava cjelokupnu teksturu kože.

Djeluju sinergično, ti čimbenici djeluju skladno kako bi osvijetlili i učvrstili kožu, a istovremeno isušili i upili bilo koju tekućinu. Cjelokupni cilj masaže lica je podizanje kože i pojačavanje potencijala vaših proizvoda, istovremeno smanjujući suvišnu tekućinu ili natečenost te potičući proizvodnju kolagena.

Što je uključeno u tradicionalnu masažu lica?

U tradicionalnoj kineskoj medicini masaža lica uključuje uporabu alata Gua sha koji je valjkasti kamen, obično izrađen od kristala, kostiju ili roga.

Oblik i tekstura alata djeluju na struganje kože lica kako bi se potaknuo protok krvi i preusmjerila energija, što bi trebalo pomoći u prirodnom dizanju lica.

Zašto koristiti Gua Sha za masažu lica?

Iako mnoštvo tvrdnji o čudima iz svijeta ljepote svaki drugi dan obično nas ostavlja pomalo sumnjičavim, zapravo postoje studije koje podupiru rezultate Gua shaa kao učinkovitog oblika masaže lica.

Prema nekim nalazima, alat zapravo pomaže povećati mikro cirkulaciju na tretiranom dijelu lica, što zauzvrat može pomoći u smanjenju lokalnih i distalnih bolova u mišićima, a neki sugeriraju porast prokrvljenosti do 400 % u licu.

Alati Gua Sha i tretmani u klinici nisu jedini način na koji se možete masažu lica. Sve dok slijedite pravu tehniku, korištenje vlastitih ruku smatra se laganim, ali učinkovitim načinom uklanjanja stresa i osvježavanja kože. Ovu tehniku je savršeno kombinirati sa svojom noćnom rutinom seruma.

Ovo su koraci koje treba slijediti kod kućne masaže lica:

Prvo temeljito operite ruke kako ne biste širili bakterije ili prljavštinu po cijelom licu.

Zagrijte tri do pet kapi ulja između dlanova  i glatko unesite na kožu srednjim i domalim prstima.

Krenite nježnim, ali čvrstim i okrenutim kružnim pokretima, podignite na vratu prije nosa, sljepoočnice i niz obraze.

Završite nježnim pokretima prema gore i van prema sredini lica. Pazite da kožu ne povučete prema dolje.

Iako je provođenje masaže lica relativno jednostavno, imajte na umu nekoliko stvari koje će maksimizirati njezin utjecaj.

Pazite da ne zaboravite područje oko očiju.

Kako bi izbjegli daljnji stres na koži, važno je koristiti dovoljno proizvoda tijekom primjene masaže.

IZVOR: NOVILIST.HR

Photo by Antonika Chanel on Unsplash