U ovim izazovnim vremenima pokrenuta je jedna lijepa gastro priča koju već obožavamo

by | 31 ožujka, 2020

Ima li nečeg ljepšeg od okupljanja oko stola ispunjenog mirisnim domaćim specijalitetima, vedrog čavrljanja popraćenog kuckanjem čaša i osjećaja topline doma koji prati ovakve trenutke? Mišljenja smo kako se malo što može usporediti s neobaveznim druženjima oko stola, koja nam posebno nedostaju ovih dana, a upravo takve emocije u našem slučaju evocira i nova gastro priča pokrenuta u ovim, malo je reći, izazovnim vremenima.

Vilicom kroz Hrvatsku je blog koji se bazira na iskušavanju tradicionalnih hrvatskih recepata. Dok nam to i dalje ostaje jedan od prioriteta, okupili smo suradnike, ljude koji na gastronomiju gledaju slično kao i mi i krenuli korak dalje. Cilj je raditi što više vlastitog sadržaja (recepata iskušanih u svojoj kuhinji) te pričati priče koje će svatko tko voli hranu s guštom popratiti”, ispričala nam je Kasandra Draganić, jedna od autorica stranice Vilicom kroz Hrvatsku.

Osim recepata, intervjua, najava, savjeta i relevantnih gastro priča, planirane su i recenzije restorana, no s obzirom na situaciju, autori se trenutno kroz video priče trude recenzirati hranu i pivo iz dostave.

“Video će također postati veći, samo da se izvučemo iz ove grozne situacije u kojoj smo se zatekli. Što više putovanja i otkrivanja ljudi koji svoj posao rade sa srcem i dušom, od ugostitelja do malih proizvođača hrane i pića. Veselimo se budućnosti, a zasad iz svog doma radimo koliko i što možemo”, rekla je Kasandra.

Lidija Lončarić i Kasandra Draganić

Stranica Vilicom kroz Hrvatsku rodila se iz bloga kojeg su prije nekoliko godina pokrenuli cijenjeni fotograf Zvonimir Ferina i Kasandra Draganić. Zvonimir i dalje ostaje uključen u projekt kao velika podrška, pomoć i “džoker zovi”, a timu se pridružila Lidija Lončarić, mlada i perspektivna gastro novinarka čiji su tekstovi već prepoznatljivi. Domagoj Jakopović Ribafish je tu kao kreativan vjetar u leđa, Juraj Sremec piše o vinima… Ukratko, u ovu je priču uključena cijela svita prijatelja blogera, gastro entuzijasta s kojima autori surađuju i s kojima će surađivati kako bi objedinili sretnu gastro zajednicu.

“Zahvalna sam im svima što nas podržavaju u toj mjeri. Vjerujem da će ovo biti jedna lijepa priča započeta u ovim ne baš lijepim vremenima”, govori nam Kasandra.

Dok čekamo nove gastro priče ovog sjajnog tima, Vilicom kroz Hrvatsku pratimo i na Instagramu, YouTubeu te Facebooku.

Foto: PR