Pomoću ovog trika pobijedite glad noću

by | 7 veljače, 2020

Ako uoči odlaska na spavanje imate neodoljivu želju za slatkim, postoje jednostavni trikovi koji bi vam mogli pomoći suzbiti apetit. Kreatori australskog programa mršavljenja The Healthy Mummy podijelili su rituale koje trebate prakticirati kako biste utjecali na apetit u večernjim satima.

“Da biste se riješili neke navike, potrebno vam je i do 28 dana. Zato je važno slijediti naše savjete svaki dan, barem tri tjedna”, pojašnjavaju stručnjaci prema kojima je ključno unositi dovoljno proteina, povrća i cjelovitih žitarica za večeru kako kasnije ne biste žudjeli za zabranjenim namirnicama.

Ako pak preferirate manje obilnu večeru, odlična opcija su voćna salata i jogurt s malo masti. Pokazalo se da je za suzbijanje apetita najučinkovitiji grčki jogurt.

Još jedan trik je pranje zuba odmah nakon večere.

“Obično se um poigrava s vama, osim ako dojite, onda je vrlo vjerojatno glad koju osjećate stvarna. Izbacite sav junk food iz kuće kako ne biste došli u iskušenje”, kažu.

U suzbijanju apetita može pomoći šalica toplog čaja ili ledena voda s limunom. Uz to, dobro je i skrenuti misli s hrane baveći se tjelovježbom ili čitanjem knjige.

Foto: AndriyKo Podilnyk / Unsplash

IZVOR: INDEX.HR