U Hrvatsku je stigla prva nevidljiva pekarnica!

Invisible Bakery Kroštula novi je projekt znanih nam mladih inovatora

by | 11 lipnja, 2021
nevidljiva-pekara

Hrvatska je dobila prvu nevidljivu pekarnicu – Invisible Bakery Kroštula. Svjetski trend ghost kitchen trenutačno je u pravoj ekspanziji i sve više zauzima prostor u gastro svijetu. Pekarska avangarda prvih virtualnih pekarnica u svemiru nalazi se upravo u Zagrebu.

Iza projekta stoji, u artisan svijetu prepečeni dvojac, Karlo Vulin i Domagoj Kordić iz “konvencionalne” Kroštule, donoseći svoj inovativni koncept ghost pekare ili pekare koje nema, ali je zato u prvi plan stavljen vrhunski, prirodni proizvod. Ovi mladi pekarski inovatori ključnim ističu svoj “uvijek toplo” koncept kojim nastoje da, bez obzira naručili TBC croissant, focacciu ili pinsa sandwich, na vrata uvijek dobijete topao proizvod.

nevidljiva-pekara

Svi su proizvodi, standardno, izrađeni u potpunosti poštujući majstorsku tradiciju prirodnog sourdough pekarstva. U proizvodnji se sve temelji na prirodnoj i polaganoj fermentaciji divljim kvascem bez ikakve uporabe aditiva, kroasani su, dakako, s maslacem, a sve kreme pripravljaju se od nule samo s prirodnim sastojcima.

Cijeli ghost ili nevidljivi koncept temelji se na suradnji s profesionalnim kuhinjama ili restoranima koji već posjeduju potrebnu opremu i osoblje za pripremu njihovih proizvoda što dečkima ostavlja dovoljno prostora da se posvete razvoju asoritmana za ovaj model poslovanja. Jednostavnost pokretanja jedne Invisible pekarnice s minimalnim početnim troškovima u kombinaciji s vrhunskim proizvodom koji dolazi do kupaca privukla je interes partnera iz Beča, Beograda i New Yorka. Karlo i Domagoj kažu da im laska interes i ocjene kupaca koji su imali prilike probati njihove proizvode, dok im je za internacionalizciju najvažnije da u Hrvatskoj postave bullet proof model koji će onda s lokalnim partnerom lako razvijati u bilo kojem dijelu svijeta.

Sukladno njihovom Invisible statusu, Karla i Domagoja nećete sresti, ali proizvodi su dostupni putem dostavnih servisa Wolt i Glovo.

Foto: Filip Popović